• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je priča ovog maturanta primer kosmičke pravde? Odbilo ga je 16 koledža, a onda mu se javio Gugl

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imao je 1590 od 1600 bodova na SAT testovima i pokrenuo je sopstveni startup za e-potpisivanje na drugoj godini srednje škole

  • 1
stanley zhong google Foto: Nan Zhong

Kompanija Gugl zaposlila je maturanta srednje škole, nakon što ga je odbilo čak 16 koledža, uključujući i državne škole.

Osamnaestogodišnji Stenli Džong završio je srednju školu Gun u Paolo Altu u Kaliforniji, gradu u Silikonskoj dolini. Prema pisanju ABC7 Eyewitness News postigao je 1590 od 1600 bodova na SAT testovima i pokrenuo je sopstveni startup za e-potpisivanje na drugoj godini pod nazivom RabbitSign.

Stenli je ispričao da je odbijen na 16 od 18 koledža za koje je aplicirao bez obrazloženja zašto: MIT, Carnegie Mellon, Stanford, UC Berkeley, UCLA, UCSD, UCSB, UC Davis, Cal Poly San Luis Obispo, Univerzitet Cornell, Univerzitet Ilinois, Univerzitet u Mičigenu, Georgia Tech, Caltech, Univerzitet Vašingtona i Univerzitet Viskonsina.

Njegova prijava prihvaćena je jedino od strane Univerziteta u Teksasu i Univerziteta u Merilendu. Planirao je da se upiše na Univerzitet u Teksasu, ali je umesto toga odlučio da obustavi školu kada mu je ponuđen posao softverskog inženjera sa punim radnim vremenom u Guglu.

Džong i njegova porodica obratili su se Azijsko-američkoj koaliciji za obrazovanje (AACE), neprofitnoj organizaciji koja se zalaže za obrazovna prava azijsko-američke dece, "kako bi pokušali da podstaknu transparentnost u odlukama o prijemu na fakultete".

- Kao osobu kineskog porekla koja je studirala CS na Univerzitetu Stanford, ovo me brine. Srećom, postoji mnogo puteva do uspeha izvan vrhunskih univerziteta. U Stenlijevom slučaju, on je odlučio da prihvati ponudu FT da radi u Guglu kao softverski inženjer - napisala je jedna devojka na svom LinkedIn profilu, deliću priču mladog Stenlija Džonga.

Inače, nedavno istraživanje pokazalo je da čak 46 odsto ispitanika smatra da ih fakulteti nisu na adekvatan način pripremili za radno okruženje.

(Telegraf Biznis)

Video: Ilija je sa 19 godina napustio fakultet, i počeo da razvija svoj talenat

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>