• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada ste poslednji put dobili bonus? Tek svaki peti radnik dobio je povišicu ove godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Više od polovine ispitanika (51%) niti je dobilo niti očekuje povišicu ove godine, dok se 17% njih nada će je dobiti do kraja godine

  • 1
Novac, evri Foto: Marko Jovanović

Tek svaki peti radnik dobio je povišicu ove godine (19%), dok je 14% zaposlenih imalo neku vrstu korekcije plate uzrokovane inflacijom, pokazuju rezultati istraživanja koje je sproveo portal MojPosao za vreme trajanja Regionalnog sajma poslova sa ciljem utvrđivanja stanja na hrvatskom i regionalnom tržištu rada.

Više od polovine ispitanika (51%) niti je dobilo niti očekuje povišicu ove godine, dok se 17% njih nada će je dobiti do kraja godine. Zabrinjavajuće, čak 68% ispitanika namerava da promeni posao naredne godine. Međutim, prema podacima o stvarnoj promeni poslodavca, vidi se da više ispitanika planira da to uradi nego što to zaista čini.

Kada je reč o priželjkivanoj plati, ispitanici iz Hrvatske u proseku očekuju 1.335 evra, što je za 11% ili ti 138 evra više u odnosu na prošlu godinu prenosi Poslovni.

Kada ste poslednji put dobili povišicu?

Glasajte

U poslednjih godinu i po dana, posao je promenilo 44% ispitanika iz Hrvatske, za 1% manje nego prošle godine, dok su se poslovi u najmanjoj meri menjali u Bosni i Hercegovini (34%) i Srbiji (38%).

Najveće korekcije plate bile su u Bosni i Hercegovini, a najmanje u Hrvatskoj.

(Telegraf Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala87

    22. novembar 2023 | 19:48

    radim u komunalnoj firmi preko 15 godina i naravno da nikada nisam dobio ni dinara preko plate....a i ko mi kriv kad radim, za razliku od zaposlenih...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>