• 2

Vreme čitanja: oko 4 min.

Brzo i lako do sertifikata o poznavanju jezika: Evo kako!

A. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Veliki broj poslodavaca od potencijalnih zaposlenih u današnje vreme zahtevaju i obavezno poznavanje barem jednog stranog jezika

  • 2
Akademija Oxford Foto: Promo/ Sara Savović

U zavisnosti od toga čime se konkretna kompanija bavi i sa kojim firmama, odnosno zemljama sarađuje, će zavisiti i uslovi konkursa. Ponekad se može dogoditi da se zahtev odnosi i na poznavanje dva određena strana jezika, s tim što je znanje engleskog jezika ipak danas svojevrstan imperativ.

I koliko god neko možda dobro govori određeni jezik, ukoliko ne poseduje dokaz o tome, jednostavno u većini slučajeva ne može ni da aplicira na konkurs za posao.

Priznati sertifikati

Sertifikati o poznavanju stranih jezika su često predmet polemike, prosto zato što se dovodi u pitanje njihova relevantnost. Možete biti sigurni da Akademija Oxford, kao obrazovna institucija koja poseduje sve propisane dozvole i ovlašćenja za organizaciju nastave stranih jezika, svim polaznicima po završetku edukacije na odabranom nivou izdaje i sertifikat nakon izvršenog testiranja, kako bi kandidati pokazali da su u potpunosti savladali gradivo koje je predviđeno za konkretni nivo kursa.

Govorimo o sertifikatu koji je priznat, validan i smatra se relevantnim dokazom o tome da osoba poznaje određeni jezik na jednom od nivoa CEFR – a. Dokaz o tome da su stekli sertifikat mogu uneti u svoj CV, ali isto tako i svi oni koji imaju otvorene radne dosijee u okviru Nacionalne službe za zapošljavanje apsolutno imaju pravo da od nadležnih u toj službi zahtevaju da u njihov radni dosije upišu informacije o posedovanju sertifikata, uzevši u obzir da na taj način dokazuju da jezik poznaju na tačno određenom nivou, što im može značajno olakšati prilikom apliciranja za određena radna mesta.

Naravno da nije neophodno pohađati kurs stranog jezika da bi se neki jezik govorio, ali ukoliko zaista želite da naučite jezik i podignete znanje na viši nivo, onda su kursevi stranih jezika u okviru Škole stranih jezika Akademije Oxford najbolja opcija.

Akademija Oxford Foto: Promo/ Sara Savović

Nastava po meri polaznika

Ne samo da ova obrazovna institucija nastavu organizuje na klasičan način, već se zainteresovanim kandidatima nudi mogućnost i da kurs odabranog stranog jezika pohađaju na daljinu, ali i da se opredele između opcije praćenja individualne i nastave za grupu polaznika, s tim što se grupni kursevi stranih jezika organizuju za čak tri vrste grupa, tako da prijavljeni kandidati mogu odabrati i da li će nastavu pohađati u mikro, maloj ili standardnoj grupi, što sve u velikoj meri značajno olakšava praćenje nastave.

Jednostavno, prijavljeni kandidati imaju mogućnost da kurs izabranog stranog jezika pohađaju i na lokaciji koja im odgovara i na način koji je najprimereniji za njih u datom momentu.

Poštovanje pravila CEFR - a

Usklađenost sa pravilima CEFR - a, to jest Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, kao trenutno priznatog standarda za nastavu stranih jezika je vrlo bitna za kvalitet edukacije, jer to znači da svaki kandidat praktično može nastavu da pohađa na nivou koji je za jedan viši od nivoa znanja koje eventualno poseduje.

I ne samo da se organizuju kursevi stranih jezika na početnom nivou, odnosno osnovnom, koji nosi oznaku A 1, nego i na nivou A 2, koji se karakteriše kao viši osnovni ili viši početni nivo. Po završetku kursa na tom nivou, kandidatima se nudi mogućnost da upišu B 1 ili niži srednji nivo, a nakon njega slede viši srednji nivo ili B 2, odnosno nivoi C grupe i to C 1 i C 2, koje Zajednički evropski referentni okvir za jezike prepoznaje kao niži i viši napredni nivo znanja. Bilo koji stranac može najviše steći upravo viši napredni nivo znanja prema pravilima ovog standarda.

Akademija Oxford Foto: Promo/ Sara Savović

Različite vrste kurseva

Ukoliko je neko imao prilike da uči bilo koji jezik, a želi samo da da unapredi veštine konverzacije, Akademija Oxford nudi i tu mogućnost, a u ponudi se nalaze i ubrzani kursevi stranih jezika, poslovni i specijalizovani kursevi stranih jezika, kao i nastava namenjena deci i još mnogo opcija, tako da će bez sumnje svaki pojedinac pronaći kurs koji mu najviše odgovara.

Ponuda jezika je fascinantna, uzevši u obzir da Škola stranih jezika Akademije Oxford, koja na čak 40 lokacija u našoj zemlji ima poslovnice, zainteresovanima nudi ne samo mogućnost da uče one jezike, koji se smatraju uobičajenima, kao što su nemački, engleski, francuski i italijanski, te španski i ruski, kao i grčki, nego i poljski, češki i rumunski, te mađarski, japanski, arapski i još mnogo drugih stranih jezika, s tim što se u ponudi nalaze i kursevi srpskog jezika za strance, tokom kojih se zainteresovanima pruža mogućnost da se na najjednostavniji mogući način upoznaju sa lepotama našeg jezika.

Akademija Oxford, kao priznata obrazovna institucija na teritoriji naše zemlje, će svakom pojedinačnom polazniku po završetku kursa stranog jezika na određenom nivou a nakon izvršene propisane provere znanja, o tome izdati i relevantan sertifikat, koji će on moći u budućnosti da koristi kao apsolutno priznati dokaz da izabrani jezik poznaje na tačno određenom nivou. U velikoj meri će sve to pomoći mnogima da budu prepoznati kao kvalitetni kandidati prilikom konkurisanja za željeno radno mesto.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    20. januar 2024 | 18:00

    Profesorka Tamara, vrhunski predavač nemackog jezika. Svaka cast.

  • ajte molim vas

    20. januar 2024 | 10:52

    Jedini validni setrifikati za španski su Dele i Siele, oba se polazu u organizaciji instituta Servantes, tako da...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>