• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikola je na mreži pitao "da li viđamo muškarce za kasom", usledio je najgori odgovor: "Uzimaju ženama posao"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sledeći put kada budete otišli u prodavnicu, i "dobro jutro" vam poželi muškarac, možda bi trebalo da protrljate oči, rasanite se i proverite da to ipak nije žena sa kratkom kosom!

  • 1
Kasir, kasirka Foto: Shutterstock

Da živimo u svetu koji je duboko rodno podeljen uviđamo svaki dan, a da primere imamo na svakom ćošku ukazuje i prepiska na koju smo naišli na mreži. U njoj je jedan Nikola upitao ,,da li smo ikada videli muškarca da radi u supermarketu na kasi", a onda je usledio odgovor koji je poslužio kao inspiracija za ovaj tekst - "Uzimaju ženama posao".

- Ima ih sad dosta, mada mi ne izgledaju kao muškarci, više su feminizirani. Uzimaju ženama posao - odgovorio mu je jedan Slavko.

Tako, sledeći put kada budete otišli u prodavnicu, i "dobro jutro" vam poželi muškarac, možda bi trebalo da protrljate oči, rasanite se i proverite da to ipak nije žena sa kratkom kosom!

Sarkazam je jasan - ali duboke rodne podele na "muške" i "ženske" poslove nikada neće biti. Verujemo da je misao, naravno muškarca koji je ostavio komentar, da žene nisu sposobne za poslove koje zahtevaju fizički rad, jer su ženski pol, te da je žena iza pulta za kasom - mesto gde treba da bude. I prizor koji svaki čovek treba da vidi kada uđe u prodavnicu.

I dok ima onih koji se pridružuju Nikolinom osećaju, te ni sami nisu nikad videli muškarce za kasom ili su ga videli svega jednom, ima i onih koji su mu uputili sledeće pitanje:

"Da li je ikad otišao u supermarket?".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bebita

    14. mart 2024 | 19:20

    Treba vise muskaraca da bude za kasom,oni su ljubazniji. A na poslovima kako kazete je "fizicki rad"pa sta. Zene su trazile ravnopravnost,dobile su pa nek izvole sada. Nemoze ravnopravnost samo u fotelji nego na svim poslovima. Zene su nervozne,cesto znaju da budu grube,povisenog tona dok muskarci su smireniji,ljubazniji i treba ih vise stavljati na kasi. Odlicna tema Srdacan pozdrav

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>