• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beograđanin se ovakvom pitanju HR-a nije nadao, usledio je hit odgovor: "Vaša firma će potonuti na tržištu"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta mislite da ga je HR pitao?

  • 1
razgovor za posao, intervju za posao Foto: Freepik

Jedan Beograđanin otišao je na razgovor za posao za operatera na mašini, a pitanje koje mu je je postavio HR morao je da podeli sa širom javnošću. Njegov odgovor je, ispostaviće se, još bolji.

Svoju ispovest započeo je komentarom ,,Zašto ovo radite na intervjuu za posao", a onda je počeo da objašnjava kako je izgledao razgovor. Istakao je da je intervju tekao dobro, dok ga HR-ka nije upitala da kaže nešto o sebi. Ali ni to nije najgore.  

"Nastavi se intervju i ona mene ukupno 3 puta pita slično pitanje koje je u suštini isto, opiši sebe, gledam da li nemaš ništa da me pitaš osim toga ili ste sa Zapada uzeli taj sistem gde tokom intervjua probijaš temu sa tim pitanjem pa nastaviš na drugu ili kako to funkcioniše?", poručio je mladić i podelio bonus pitanje sa intervjua, zbog kog je većina u komentarima ostala zabezeknuta.

Naime, pošto je muškarac rekao da ne voli da stagnira na poslu, a kako je i sam poručio, posao operatera na mašini "de facto" dovodi do stagniranja nakon određenog vremena, službenica mu je poručila:

"Da li misliš da firma mora da menja mašine na svaku godinu, dve da bi ti mogao da napreduješ?".

Verovatno se odgovoru mladića, koji je usledio, nije nadala:

"Ne, mislim da bi trebalo da menja na 5, 6 godina proširivanjem pogona da kupi novu mašinu koja prati novu tehnologiju, jer ako ne pratite nove tehnologije i ne idete u toku sa tržištem, vaša firma će potonuti na tržištu".

Sve što mu je HR-ka odgovorila, kako kaže, bilo je: "Dobro".

A kakav biste vi odgovor imali na ovakvo pitanje? Pišite nam u komentarima.

Ako ste i sami imali sličnu situaciju na intervju za posao, možete nam pisati i na mejl biznis@telegraf.rs.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    16. mart 2024 | 13:31

    Doći će Indijac da radi, bez intervjua i HR jer biće daj šta daš ( bez potcenjivanja Indijaca, Indija je ekonomska sila ali ima i milijardu ljudi, treba to zaposliti). ps. bolje Indijac nego Albanac.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>