• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Morala je da puzi i muče kao krava: Sećate li se svog najgoreg razgovora za posao? (ANKETA)

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naravno, tu je i ono omiljeno pitanje ,,da li imate decu?"

  • 0
razgovor za posao, intervju za posao Foto: Freepik

Pitanje ,,da li imate decu" možda je i najomraženije pitanje na razgovoru za posao, a ako vam kažemo da su inostranstvu pojedincima tražili da puze i muču kao krave, shvatićete da niz bizarnih i neprimerenih situacija na razgovorima za posao idu daleko dublje od zadiranja u privatnost. Sećate li se svog najgoreg razgovora za posao? Donosimo vam priče pojedinaca koje će vas ostaviti bez teksta.

Recimo, Lae je došla na vreme na razgovor za posao u jednoj advokatskoj kancelariji u Bristolu, da bi joj 20 minuta kasnije poručili da se razgovor otkazuje i da će biti naredni dan.

Otišla je uznemirena, da bi tek kasnije dobila poruku u kojoj je navedeno da je otkazivanje bilo svojevrsn test, i da ga nije prošla. Naravno, posao nije dobila.

Za britanski javni servis Bi-Bi-Si poručuje da joj je ovo iskustvo bilo potpuno bizarno i da ju je nateralo da napravi svoj biznis. Pa naposletku, ni to nije loše?

Dan uvažavanja krava Foto: Pixabay

Čudni i neprimereni intervjui

Na razgovoru za posao na Univerzitetu tokom studija, od Aiksin i grupe ljudi koji su aplicirali za isti posao, traženo je da puze i muču kao krave.

- To je trajalo oko 3 ili 4 minuta. Sve vreme sam se osećala iznervirano, bilo je krajnje neprikladno - poručila je i dodala da je postojao pritisak  vršnjaka jer su to radili bez prigovora.

Osoba koja je vodila intervju poručila je da je želela da vidi da li su kandidati "zabavni".

Koliko godina vam je ostalo?

Jednu Džuli pitali su šta misli ,,koliko godina joj je ostalo da živi?". Složićemo se, krajnje bizarno i neprimereno pitanje na razgovoru za posao.

Da pitanja idu još dalje, pojašnjava i jedna menadžerka marketing sadržaja, koju je jedan modni brend iz Milana pitao šta ima od nasledstva.

Novac evri Foto: Shutterstock

Poreklo vam određuje platu

Žena iz Ugande, koja je još kao dete došla u London, susrela se sa poslodavcem koju je želeo da je plaća na osnovu plata u Ugandi, radije nego po onim u Londonu. Da li treba da kažemo da je odbila posao bez objašnjenja?

Izgleda da pitanje o majčinskom nagonu nije rezervisano samo za balkanske prostore, pa se tako i žene iz Velike Britanije često susreću sa ovim pitanjem.

Koje vam je najgore pitanje/situacija na razgovoru za posao?

Glasajte

Sećate li se vi vašeg najgoreg iskustva na razgovoru za posao? Šta su vas pitali? Pišite nam u komentarima.

Ukoliko neko želi da podeli svoju priču, to može uraditi i putem mejla biznis@telegraf.rs.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>