Srđan se vratio u Srbiju i ostvario san: Mladi kuvar od zapuštene birtije u srcu Šumadije napravio pravo čudo

V. K.
V. K.    ≫   
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Iako je imao mogućnost da ostane u inostranstvu kao i da bira restoran u kome bi radio kao šef kuhinje, mladi Šumadinac Srđan Joksić se ipak odlučio za povratak u domovinu. Tu je krenuo od nule i zahvaljujući viziji koju je imao, seosku birtiju pretvorio je u renomirani restoran. Kaže da je lepo raditi u inostranstvu i obići svet, ali da je ipak najtoplije i najlepše u svojoj zemlji.

- Profesionalni sam kuvar i poslednjih deset godina radio sam u restoranima širom Rusije ali mi je oduvek bila zamisao da napravm nešto veliko u svom mestu. Posle deset godina vratio sam se u svoje rodno mesto, u selo Donja Vrbava gde sam seosku birtiju, uprkos sumnjama mnogih, pretvorio u ostvarenje svog sna, kaže Srđan.

Na samom početku, ljudi su bili jako skeptični, samo deset odsto njih je verovalo da će objekat raditi i biti uspešan dok je ostatak mislilo da od njegove zamisli nema baš ništa. Objekat je bio u jako lošem stanju i Srđan je morao sam sve novo da uradi, mnogo da se uloži i da ga renovira.

Upornost se isplatila i on je uspeo da svoju zamisao sprovede u delo.

- U Rusiji sam mnogo naučio, ali se naša tradicionalna kuhinja i hrana ne mogu da se uporede ni sa jednom drugom. Počeo sam da usavršavam srpska jela i izašao na crtu mnogo iskusnijim kolegama. Rezultat nije izostao jer sam na eminentnom Sajmu turizma u Novom Sadu osvojio zlatnu medalju za tri jela, koje sam osmislio. Spremao sam teleće pečenje, dimljene svinjske butkice, đevrek. Tu su bili restorani sa višegodišnjim iskustvom, ja sam samo hteo da se oprobam, a osvojio sam važnu nagradu. Ispalo je odlično - dodaje Srđan za RINU.

Da je otvaranje restorana u rodnom selu bio pravi potez, potvrđuju i zadovoljni gosti kojih je iz dana u dan sve više. Zadovoljni su takođe i zaposleni.

- Mnogo ljudi je imalo predrasude jer je u pitanju restoran u selu, pa najčešće misle da je to neka mala kafana. Ipak kada dođu, zaista se oduševe. Svako kada dođe jednom, uvek se vrate. Njaviše dolaze ljudi sa strane, iz centra Gornjeg Milanovca, iz Kragujevca. Posao jako lepo ide - kaže Vanja Joksić.

Srđanova priča je dokaz je da je malo šta nemoguće kada se nešto jako voli i želi.

(Telegraf Biznis/RINA)

Video: Spremao nam je svoja jela u Beogradu: Džek je šef sa Mišelinovom zvezdicom i griluje futoški kupus

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>