• 0

Otkrijte grad u kome milijarderi najčešće traže dom

Tehnološki milijarderi su sinonim za Silicijumsku dolinu, ali je ultra bogata klasa veća nego što biste mogli da zamislite

  • 0

Prema novoj studiji, u Americi nikada nije bilo više milijardera nego što im sada, a većina njih San Francisko naziva svojim domom.

Jedna od 11.600 osoba u San Francisku je sada milijarder, prema novom istraživanju Velt portala. To znači da sada ovaj zalivski grad ima najveću gustinu naseljenosti milijardera u čitavom svetu, sa čak 75 milijardera.

Statistika postaje još luđa, kada se u obzir uzme veličina grada: San Francisko ima manje od milion stanovnika i jedva da je porastao od pedesetih godina. On je na četvrtom mestu globalne liste milijardera, zajedno sa gradovima kao što su Njujork i Hong Kong, koji imaju daleko veću populaciju.

Uprkos mišljenju mnogih, ovaj izveštaj je otkrio da je prosečna starost milijardera iz San Franciska preko 65 godina, a da samo deset procenata ima manje od pedeset godina.

Pored toga, samo dvanaest posto su ženskog pola. Uprkos reputaciji Silikonske Doline, koja navodno uzgaja mlade i bogate preduzetnike, ultra bogati stanovnici San Franciska verovatno više razmatraju penziju, nego revoluciju bilo kog tržišta.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke