• 11

Želite li i vi na selo? Mladi bračni parovi dobili milion RSD za kupovinu seoske kuće

Do kraja godine trebalo bi da raspisan još jedan konkurs za dodelu novih 30 ugovora

  • 11

Trideset mladih bračnih parova dobilo je od Pokrajine po milion dinara bespovratno za kupovinu seoskih kuća.

Njima su uručeni ugovori u Pokrajinskoj Vladi, koja je za ove namene, a po osnovu Konkursa Zavoda za ravnopravnost polova, izdvojila ukupno 30 miliona dinara.

- Danas je bitan dan za vojvođansko selo, za AP Vojvodinu, a pre svega za vas, 30 mladih bračnih parova, jer ste imali privilegiju da sami birate kuću u kojoj ćete da živite, a mi smo tu da pomognemo samo u finansijskom smislu - rekao je mladim bračnim parovima pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

On je podsetio da Pokrajina petu godinu za redom uručuje ugovore mladim bračnim parovima, da je ovo šesti konkurs i da je do sada za ove namene izdvojeno ukupno 241 milion dinara.

Do kraja godine trebalo bi da raspisan još jedan konkurs za dodelu novih 30 ugovora.

Od 465 naselja u Vojvodini 52 su gradska, a ostala seoska. U 74 seoska naselja živi manje od 1.000 stanovnika, u 50 manje od 500, u 43 manje od 200, u 13 manje od 100, a u četiri čak manje od 50 stanovnika.

VIDEO: Ova mlada devojka živi i radi na selu - Prelepa Srpkinja balira seno i time se ponosi

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYZ

    Imam kucu za prodaju na selu. Ne znam gde da je oglasim i kako da dodjem do ljudi koji zele da se vrate na selo. Ima li neko neki savet? Hvala

  • k17

    zelim...dosta mi je vise guzvi...redova...buke...galame...brate aj na kafu...

  • Zmrki

    Ja sam otisao da zivim u selo, i nisam se pokajao ni jednog trenutka...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke