• 0
 ≫ 

Beograd profitira od prodaje zemljišta za nekretnine, veliki priliv novca u gradsku kasu

 ≫ 

Moguća je izgradnja oko 50.000 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, dodatni prihod za budžet grada

  • 0

Tokom poslednjih šest meseci Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda obezbedila je u gradskom budžetu prihod veći od milijardu dinara od prodaje zemljišta u javnoj svojini grada, kaže pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Prema njegovim rečima, a kako prenosi Beoinfo, na tim lokacijama moguća je izgradnja blizu 50.000 kvadratnih metara stambenih, poslovnih i privrednih sadržaja.

Prilikom pribavljanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata, investitorima se obračunava i naplaćuje doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što predstavlja dodatni prihod za budžet grada, rekao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika podseća da je investitor kome je na javnom nadmetanju u aprilu otuđeno zemljište na Autokomandi uplatio na račun grada svih 504,3 miliona dinara.

Kada bude podnet zahtev za izdavanje građevinske dozvole investitoru će biti obračunat i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta.

Sredstva od prodaje građevinskog zemljišta omogućavaju nastavak izgradnje nedostajuće infrastrukture i javnih objekata, kao i redovno servisiranje drugih rashoda koji se planiraju u budžetu grada, dodao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>