• 0

Šok promena, Airbnb više nikad neće biti isti: Rafting, avanutre...ali za 5.000 $

Možete da se otisnete u avanturu, ali ćete za istu morati i da platite i bićete privilegovani, obećavaju iz kompanije

  • 0

Kompanija za šering usluge, odnosno iznajmljivanje nekretnina, Airbnb lansirala je novu platformu Airbnb Adventures, koju opisuje kao kolekciju "skupih višednevnih iskustava" širom sveta.

Paketi variraju kada je reč o ceni, zavisno od dužine odmora i lokacije.

Na primer, desetodnevni rafting izlet u Jukon košta 5.000 dolara po osobi.

Za 1.000 dolara po osobi, ima u ponudi noćno kampovanje pod šatorom na ivici litice u Koloradu. Ima i nešto jeftinije, a to je trodnevni odmor u Keniji koji košta 199 dolara po osobi. Nude se i kraći izleti - noć pa sve do 11 sati sutradan.

Airbnb ulazi u prostor u kome dominiraju druge kompanije za putovanja, ali, sama kompanija, koji vredi više od 30 milijardi dolara, prevazilazi svoj poslovni model koji se zasniva na iznajmljivanju kuća i stanova u izgradnju platforme koja pomaže ljudima sa svim aspektima putovanja, uključujući i gde da ostanu, šta da rade i kako tamo da stignu.

reka, kina

Foto: Pixabay

 

U kompaniji očekuju da će ih avanture podići na neki novi nivo, i da će im pomoći u razvoju.

Paketi koje nude uključuju lokalne vodiče, smeštaj, hranu i prevoz u okviru putovanja. Troškovi prevoza do i od turneje i avionska karta, nisu uključeni u paket. A putovanja su ograničena na 12 gostiju.

Obilasci su ekskluzivni, navode u Airbnb i "obično se ne nalaze na bilo kojoj drugoj velikoj platformi za rezervacije", navodi se u saopštenju kompanije. A ističu da su jeftiniji od konkurencije koja je sve agresivnija.

Imaju i "put oko sveta", putovanje od 80 dana koje košta 5.000 dolara i obuhvata 18 zemalja.

I sam suosnivač Airbnb Brajan Česki ranije je najavio da velike promene čekaju kompaniju ove godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari