• 28

Od danas možete kod sebe na selo da zovete goste, ali ćete za to da platite 3.000 RSD

Obveznik plaćanja je fizičko lice koje u seoskom turističkom domaćinstvu ima ukupno 30 ležaja ili do 20 kamp parcela

  • 28

Vlada Srbije donela je Uredbu o uslovima i načinu utvđivanja godišnje boravišne takse za fizičko lice koje pruža ugostiteljske usluge u objektima domaće radinosti i seoskom turističkom domaćinstvu.

Te takse kreću se od 1.000 do 3.300 dinara po ležaju ili kamp mestu.

Obveznik plaćanja je fizičko lice, koje poseduje rešenje o kategorizaciji i pruža usluge smeštaja u objektima domaće radinosti (kuća, apartman i soba) i seoskom turističkom domaćinstvu, koje ima do ukupno 30 ležaja ili do 20 kamp parcela.

Takse za prvu kategoriju mesta iznose 3.300, za drugu 2.600, za treću 2.000, četvrtoj 1.300 dinara, a ako se ugostiteljski objekat ne nalazi u granicama turističkog mesta, onda je to 1.000 dinara

VIDEO: Njihovo poslednje selo, napušteno i prelepo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    Mi definitivno nismo u vinkli i umesto da se popravljamo mi sve vise srljamo da budemo ludi kao Tramp, Ajradinaj ili nama blizi Biba struja .

  • Rastko

    10 gostiju mu dodje 250 evra takse po obvezniku a gosti daj boze da potrose tricavih 10 eura po glavi sto mu dodje oko 100 eura zarade pa gde je tu racunica i smisao ovakvih taksi !? Narod u selo ide da bi ustedeo a NE da bi se razbacivao da se od seljaka ogrebe ako moze a moze hvala bogu a NE da mu da i ono malo od cega jedva sastavlja kraj s'krajem.

  • Rastko

    Bojim se da ce OVO da izazove lavinu negativnih mera od strane seljaka u cijim je rukama IZVOR nase hrane i zivota uopste koji ukoliko nam zavrnu tu slavinu i NE moraju nikakvu drugu lavinu.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke