• 9

Stigli Nemci u Pančevo, cena kvadrata vinula se u nebo

Cena kvadrata u Pančevu kreće se od 500 do 1.000 evra, tako da dvosoban stan može da se nađe i za 30.000 evra

  • 9

Nemačka kompanija "ZF", koja je u severnoj industrijskoj zoni u Pančevu otvorila fabriku za proizvodnju delova za automobile, brodove i železnicu, "oživela" je poslovnu klimu, pa su povećane i cene najma stanova i kvadrata u tom gradu, pišu "Novosti".

U kompaniji "ZF" zapošljavaju se mnogi mladi Pančevci, ali i ljudi iz cele Srbije.

Kompanija "ZF" najavila je da će u početku zaposliti oko 300 ljudi, a taj broj je već dostignut, navodi list i dodaje da se radnici i dalje traže i to najviše na popularnim i specijalizovanim poslovima, od inženjera do magacionera.

Iako se na društvenim mrežama vodi prava kampanja protiv "ZF", u kojoj se Nemci optužuju da nude plate od 30.000 dinara, čitalac "Novosti" kaže da se dogovorio o plati od 53.000 dinara i da je od marta išao na obuku u inostranstvo, što mu je dodatno plaćeno.

Potražnja za stanovima je zbog svega toga velika pa je malo skočila i cena kvadrata u Pančevu. Kada je reč o izdavanju stanova, cene se kreću od 120 do 150 evra mesečno, u zavisnosti od toga da li je namešten ili ne i gde se nalazi.

- Cena kvadrata u Pančevu kreće se od 500 do 1.000 evra, tako da dvosoban stan može da se nađe i za 30.000 evra - rekli su za "Novosti" u agenciji za nekretnine "Olimp".

U izgradnju fabrike u prvoj fazi uloženo je više od 100 miliona evra, a nemačka kompanija je najavila dodatna ulaganja i zapošljavanje i više od 1.000 radnika.

Radovi na izgradnji nove fabrike u Pančevu počeli su u junu 2018. godine, a prva faza izgradnje koja je sada već u funkciji pokriva površinu od 25.000 kvadratnih metara. Kompanija, takođe, pravi naučnoistraživački centar u zgradi od 5.000 kvadratnih metara.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari