• 1

Radujte se, Airbnb je morao da promeni cene

Sada će se pri pretraživanju ponuda smeštaja videti i sve naknade kao što su naknade za usluge i čišćenje i lokalne takse

  • 1

Evropljani koji ugovaraju smeštaj putem Airbnb više se neće biti neprijatno iznenađeni krajnjom cenom koja je umela da bude značajno veća od one koju su očekivali zbog skrivenih troškova.

Kako su objavili iz Evropske komisije, nakon pregovora s Airbnb ta kompanija poboljšala je i objasnila prikaz ponuda smeštaja koje su sada u skladu sa standardima EU o zaštiti potrošača. To je i bio zahtev EK i tela za zaštitu potrošača iz jula 2018.

Evropska komisija i mreža udruženja za zaštitu potošača pokrenuli su postupak nakon što je utvrđeno da korisnici Airbnb prilikom rezervacije smeštaja ne vide skrivene troškove koji im se prikazuju na samom kraju procesa rezervacije. Zbog toga potrošači prilikom rezervacije ne mogu da dobiju informaciju o konačnoj ceni smeštaja i da je uporede sa cenama na drugim platformama.

Evropljani će ovog leta napokon dobiti ono što vide kada rezervišu smeštaj. Internet je potrošačima omogućio da mnogo brže i jednostavnije upoređuju i rezervišu hotelski ili privatni smeštaj. Potrošači sada mogu biti sigurni i da je cena koju vide na prvoj stranici konačna cena.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VX

    14. jul 2019 | 10:46

    Ovaj stan u staklu je stan strave.Čik pa stani pored ograde.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>