• 65

Ovako izgledaju kuće u Vojvodini koje koštaju od 5.000 do 18.000 €, uz koje dobijete i plac (FOTO)

Vojvođanske kuće, naročito one pravljene sa kraja devetnaestog i dvadesetog veka, a i one modernije, sve više postaju tražene na tražištu

  • 65

Stare banatske kuće koje se u mnogim selima Vojvodine prodaju za svega nekoliko hiljada evra, zapravo sa sobom nose nešto mnogo vrednije, a to je zemlja koja se u većini slučajeva dobija sa kućom i okućnicom.

KUĆE DO 5.000 €, PLUS PARČE ZEMLJE 

U okolini Kikinde, u Ruskom Selu, Nakovu, Mokrinu, Banatskom Velikom Selu, Novim Kozarcima, i u drugim okolnim selima (na oko najdalje sto kilometara od Beograda), stara banatska kuća kojoj je potrebno kompletno adaptiranje, ali uz koju ide parče zemlje - može se kupiti za 5 hiljada evra.

Ispod pogledajte kako izgleda kuća koja košta 5.000 evra:

Banatske kuće

Ovoj kući je neophodno renoviranje, ali sve opravdava njena trenutna cena - kao jedan polovan automobil košta Foto: Telegraf/D.I.

Neke kuće koje su u dobrom stanju, sa malim ulaganjima, koštaju od 10 do 14 hiljada evra, dok se, na primer, spratne i modernije kuće, sa nekoliko stotina kvadrata sa okućnicom i garažom, prodaju od 20 do 30 hiljada evra.

KUĆA SA HEKTAROM ZEMLJE - 14.000 EVRA 

Deda Jovo Komosar, koji je ceo radni vek proveo na selu radeći kao traktorista, kaže da bi svoju kuću sa hektarom zemlje prodao i za 14 hiljada evra:

Banatske kuće

Dao bi, kaže Jovo, ovu kuću sa sve okućnicom za manje od 14.000 evra Foto: Telegraf/D.I.

- Većinom sam kod dece u Kikindi, u kući smo živeli baka i ja, ali kako sam ostao udovac najviše volim da budem kod dece u gradu. Uz kuću dajem i zemlju, to je lepo parče zemlje odmah iza okućnice, imam i lepo dvorište, kuća je pravljenja sredinom prošlog veka i u dobrom je stanju, nalazi se u Ruskom Selu, na potezu ka Rumuniji, granica je na 15 minuta od nas - kaže nam deda Jova i pokazuje svoju zemlju koja, kako kaže, vredi više od svega.

Slavica Turudija, koja živi u Kikindi, svoju kuću na selu od nekoliko stotina kvadratnih metara prodaje za 18.000 evra:

Banatske kuće

Ova je malo skuplja, ali su u cenu uračunati svi pomoćni objekti Foto: Telegraf/D.I.

- Kuća se nalazi na 10 kilometera od grada, tačnije u Ruskom Selu, na potezu ka Novim Kozarcima. U pitanju je spratna kuća, sa pomoćnim objektima i dvorištem, kuća je u dobrom stanju,ali pošto niko ne živi u njoj, potrebna su manja ulaganja. Za jednu višečlanu porodicu koja želi da živi na selu, ova kuća je sasvim dovoljna, jer imaju svoje dvorište, bašticu, garažu  - kaže nam Slavica.

DOŠLO VREME DA KUĆA VREDI KOLIKO I POLOVAN AUTOMOBIL

U susednim selima, takođe se nude kuće po povoljnim cenama. U Mokrinu kuća na placu od 15 ari, daje se za 5 hiljada evra, slična na zemljištu prve klase, kuća od 70 kvadrata, sa velikim sobama, predsobljem,  pomoćnim objektima i dvorištem može se kupiti za manje od 5 hiljada evra.

Banatske kuće

Uz kuće meštani ne žale da daju i dvorište, gratis Foto: Telegraf/D.I.

Kuća koja je svakako privukla pažnju je velika spratna, na potezu Rusko Selo- Srpska Crnja, koja se, kako kažu vlasnici, prodaje za oko 25 hiljada evra.

Banatske kuće

Prelepa kuca u Ruskom Selu vredi oko 30 hiljada evra Foto: Telegraf/D.I.

Od preko 400 kvadrata, sa lokalom u prizemlju, centralnim grejanjem, uz minimum ulaganja, ova kuća je odmah useljiva - ističe vlasnik Mirko S.

VIDEO: Majka i ćerka su večni putnici zarđalog vagona u Železniku koji im je dom

(Dragana Ivanić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bugi

    Kuce uopste nisu jeftine ja sam kupio za rusenje 11 ari plac pored tise selo nedaleko od Zrenjanina koliko ce mi trebati da naprim novu stavri kupim da li se to uopste isplati.bez 20000 eur nista od gradnje nekih 70 -80 m2 izadje najmanje 25000 eur sa placem.za taj novac mozete kupiti nadomak Beograda.Ja vec imam zato sam se odlucio za Baant.Kuce nabijace su 4000 eur za rusenje.

  • LJILJANA

    Ko ima para, dobro mu je i u selu i u gradu. Ko ih nema svakako je nadrljao. Nemojte da se lozite na gluposti i svadjate

  • Mirko

    Selo u Vojvodini i Sumadiji nije isto.Ja ne bih opstao u Vojvodini.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke