• 64

Ovako izgledaju kuće u Vojvodini koje koštaju od 5.000 do 18.000 €, uz koje dobijete i plac (FOTO)

Vojvođanske kuće, naročito one pravljene sa kraja devetnaestog i dvadesetog veka, a i one modernije, sve više postaju tražene na tražištu

  • 64

Stare banatske kuće koje se u mnogim selima Vojvodine prodaju za svega nekoliko hiljada evra, zapravo sa sobom nose nešto mnogo vrednije, a to je zemlja koja se u većini slučajeva dobija sa kućom i okućnicom.

KUĆE DO 5.000 €, PLUS PARČE ZEMLJE 

U okolini Kikinde, u Ruskom Selu, Nakovu, Mokrinu, Banatskom Velikom Selu, Novim Kozarcima, i u drugim okolnim selima (na oko najdalje sto kilometara od Beograda), stara banatska kuća kojoj je potrebno kompletno adaptiranje, ali uz koju ide parče zemlje - može se kupiti za 5 hiljada evra.

Ispod pogledajte kako izgleda kuća koja košta 5.000 evra:

Banatske kuće

Ovoj kući je neophodno renoviranje, ali sve opravdava njena trenutna cena - kao jedan polovan automobil košta Foto: Telegraf/D.I.

Neke kuće koje su u dobrom stanju, sa malim ulaganjima, koštaju od 10 do 14 hiljada evra, dok se, na primer, spratne i modernije kuće, sa nekoliko stotina kvadrata sa okućnicom i garažom, prodaju od 20 do 30 hiljada evra.

KUĆA SA HEKTAROM ZEMLJE - 14.000 EVRA 

Deda Jovo Komosar, koji je ceo radni vek proveo na selu radeći kao traktorista, kaže da bi svoju kuću sa hektarom zemlje prodao i za 14 hiljada evra:

Banatske kuće

Dao bi, kaže Jovo, ovu kuću sa sve okućnicom za manje od 14.000 evra Foto: Telegraf/D.I.

- Većinom sam kod dece u Kikindi, u kući smo živeli baka i ja, ali kako sam ostao udovac najviše volim da budem kod dece u gradu. Uz kuću dajem i zemlju, to je lepo parče zemlje odmah iza okućnice, imam i lepo dvorište, kuća je pravljenja sredinom prošlog veka i u dobrom je stanju, nalazi se u Ruskom Selu, na potezu ka Rumuniji, granica je na 15 minuta od nas - kaže nam deda Jova i pokazuje svoju zemlju koja, kako kaže, vredi više od svega.

Slavica Turudija, koja živi u Kikindi, svoju kuću na selu od nekoliko stotina kvadratnih metara prodaje za 18.000 evra:

Banatske kuće

Ova je malo skuplja, ali su u cenu uračunati svi pomoćni objekti Foto: Telegraf/D.I.

- Kuća se nalazi na 10 kilometera od grada, tačnije u Ruskom Selu, na potezu ka Novim Kozarcima. U pitanju je spratna kuća, sa pomoćnim objektima i dvorištem, kuća je u dobrom stanju,ali pošto niko ne živi u njoj, potrebna su manja ulaganja. Za jednu višečlanu porodicu koja želi da živi na selu, ova kuća je sasvim dovoljna, jer imaju svoje dvorište, bašticu, garažu  - kaže nam Slavica.

DOŠLO VREME DA KUĆA VREDI KOLIKO I POLOVAN AUTOMOBIL

U susednim selima, takođe se nude kuće po povoljnim cenama. U Mokrinu kuća na placu od 15 ari, daje se za 5 hiljada evra, slična na zemljištu prve klase, kuća od 70 kvadrata, sa velikim sobama, predsobljem,  pomoćnim objektima i dvorištem može se kupiti za manje od 5 hiljada evra.

Banatske kuće

Uz kuće meštani ne žale da daju i dvorište, gratis Foto: Telegraf/D.I.

Kuća koja je svakako privukla pažnju je velika spratna, na potezu Rusko Selo- Srpska Crnja, koja se, kako kažu vlasnici, prodaje za oko 25 hiljada evra.

Banatske kuće

Prelepa kuca u Ruskom Selu vredi oko 30 hiljada evra Foto: Telegraf/D.I.

Od preko 400 kvadrata, sa lokalom u prizemlju, centralnim grejanjem, uz minimum ulaganja, ova kuća je odmah useljiva - ističe vlasnik Mirko S.

VIDEO: Majka i ćerka su večni putnici zarđalog vagona u Železniku koji im je dom

(Dragana Ivanić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LJILJANA

    Ko ima para, dobro mu je i u selu i u gradu. Ko ih nema svakako je nadrljao. Nemojte da se lozite na gluposti i svadjate

  • Mirko

    Selo u Vojvodini i Sumadiji nije isto.Ja ne bih opstao u Vojvodini.

  • Starosedelac

    Ljudi pa nije to samo u Vojvodini ima toga i u okolini Beograda.Evo recimo Zuce, Pinosava pa i Beli Potok imate i tu jeftinih kuca i placeva da nadjete sada.Mozda je Beli Potok malo skuplji zbog lokacije tj. zbog Avale ali u Zucu recimo mozete da nadjete i jeftiniju mislim na ispod 20 000 e.A Zuce sada ima mnogo vise zahvaljujuci Ikei.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke