• 3

Hoćete da kupite kuću, ali nemate dovoljno za depozit? Možda vam ova priča pomogne

Za dve godine bračni par uspeo je da uštedi 20.000 evra za depozit kako bi kupili kuću sa tri spavaće sobe

  • 3

Mnogi novopečeni bračni parovi biraju da li da organizuju venčanje ili da kupe kuću za taj novac. Ipak, Ben i Holi Foks uradili su obe stvari i to u dva dana.

Za dve godine oni su uspeli da uštede 20.000 evra za depozit kako bi kupili kuću sa tri spavaće sobe, a istovremeno su imali dovoljno i za organizaciju venčanja.

Njih dvoje inače zarađuju po 17.000 evra godišnje, a kupili su kuću izgrađenu četrdesetih u predgrađu Morlija za oko 183.000 evra u aprilu ove godine.

Inače, njih dvoje imaju 24 i 25 godine, a da bi mogli da kupe kuću morali su da skrate spisak svojih troškova. Na primer, odustali su od iznajmljivanja velike kuće u Lidsu i preselili se mali stan i tako mesečno za stanarinu uspevali da uštete oko 200 evra.

Takođe, na spisak namirnica koje su im potrebne iz marketa takođe su stavljali manje stvari, pa se tako nedeljnu račun spustio sa oko 40 dolara na 27.

Jedna od novina je da za te dve godine nisu kupili nijedno alkoholno piće i uštedeli su i na račinu za telefon.

Ben je na primer bio skoro 1.100 evra u minusu kada je upoznao Holi dok su studirali na Univerzitetu u Lidsu u februaru 2015. Holi je tada imala ušteđevinu od oko 2.200 evra, ali nedovoljno za depozit.

Inače, oboje rade na tom univerzitetu.

(Telegraf Biznis)

Komentari

  • Čiča

    A šta će to nama u Srbiji pomoći. Ja sa suprugom za dve godine zaradim 5 000€. Kako da uštedim 20 000.

  • Stedisa

    Jel ste vi realni??

  • FANTOM

    Ajde ne budite smešni! Mesečno primanje 1400 evra? Šta oni rade, možda nerade već primaju socijalu? Četiri meseca sam konobarisao u Mirtl biču na Floridi i mesečno zaradjivao oko 2000 dolara.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke