• 0
 ≫ 

Kažnjena sa 50.000 evra, jer nije živela u svom stanu - da li će se ova odluka proširiti?

 ≫ 

Žena u Holandiji je novčano kažnjena samo zato što nije živela u svome stanu.

  • 0

Gradsko veće Amstelvena je novčano kaznilo vlasnicu stana jer je prekršila propise koji nalažu da živi u svome stanu. Ova presuda može imati veliki uticaj i na ostale kupce kuća i stanova jer predstavlja važan presedan za uvođenje novčanih kazni.

Prema politici grada Amstelvena, građani koji kupe novu nekretninu, moraju živeti u kući ili stanu najmanje 18 meseci, a takva klauzula je uključena i u kupoprodajne ugovore.

Gradsko veće je kaznilo ženu u tom gradu novčanom kaznom od 50.000 evra zbog odbijanja da živi u novom stanu.

Gradske vlasti su saopštile da je cilj ove odluke da pošalju jasan signal spekulantima imovinom koji otkupljuju kuće kako bi ih potom iznajmljivali, iako su naveli da će živeti u njima.

- Mnogi mladi u Amstelvenu više bi želeli da kupe dom umesto da plaćaju stanarinu nekoj korporaciji ili privatnom stanodavcu ceo život. Uostalom, vaš vlastiti dom je vaša najbolja penzija - navodi se u saopštenju Grada Amstelvena.

Vlasti u Amsterdamu takođe razmišljaju o uvođenju sličnih pravila prema kojima bi vlasnici morali da stanuju u tek kupljenoj nekretnini.

Video: Zbog čega sve mogu da vas kazne

(Telegraf Biznis/Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>