• 1
 ≫ 

Ne treba vam gram betona: Kuća od 350 kvadrata napravljena za dan, cena neverovatnih 9.000 evra

 ≫ 

Kuća bez betona pomoću 3D printera za manje od 24 sata i za oko 4.000 dolara

  • 1
Kuća, maketa kuće, plan gradnje kuća na dlanu, kupovina, nekretnine Preprodaja nekretnina! Nađite jeftin stan, kuću ili vikendicu koja se iz nekog razloga prodaje ispod vrednosti i prodajte je potom po njenoj punoj ceni. Foto: Shutterstock

Startap ICON iz Ostina koji je počeo da štampa kuće pomoću 3D štampača mogao bi da napravi revoluciju kada je reč o jeftinom stanovanju.

Njihova metoda čim je predstavljena nedavno obišla je svet, a svi su oduševljeni jer mogu da naprave kuću za samo 24 sata.

Sada se i oglasio osnivač ICONA Evan Lumis koji je najavio da će u 3D štampati mnogo malenih domova širom Ostina gde ima najviše beskućnika, ali i šire.

On priznaje da nije lako iskalkulisati ukupne troškove, ali da su uspeli da odštampaju kuću od 350 kvadrata za 10. 000 dolara u roku od 24 sata u 2018. godini.

Kompanija nije prva koja je dizajnirala tehnologiju 3D štampanja za izgradnju kuća, ali njena jedinstvena izgradnja na licu mesta mogla bi da bude revolucionarni podvig usled sve veće potražnje za pristupačnim domom.

- Nadamo se da ovo nije novost, ali ovo je zapravo novi način izgradnje za budućnost - rekao je Loomis.

Broj pristupačnih domova u SAD-u ali i svetu se smanjuje, i nema mnogo prostora da se poboljša tradicionalan način gradnje kuća, posebno kada je u pitanju smanjenje troškova, rekao je Loomis.

Tako je tim kompanije Icon krenuo da preispita kako se kuća može izgraditi od temelja i razvio 3D štampač sposoban za izgradnju kuće do 2.000 kvadratnih metara za manje od tri dana. Manje kuće mogu da budu gotove za 24 sata.

Prema procenama, izgradnja košta oko 289.415 dolara ukupno, ali će kompanija smanjiti troškove za 30 do 50 odsto.

- Još nismo stigli dotle, ali ta budućnost nije naučna fantastika - rekao je Loomis.

Video: Inat kuća u Sarajevu je prva ovakva u svetu, i danas prkosi svima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>