• 2

Neverovatno povoljna cena nekretnina u novembru: Stan od 50 kvadrata 37.000, kuće za 7.000

U narednim danima biće nekoliko javnih nadmetanja

  • 2
kuca na prodaju Foto. Pixabay

Na portalu Doboš na kome se povoljno prodaju nekretnine, mašine, njive, ili druge predmete i za novembar je zakazano nekoliko aukcija na kojima će biti ponuđene zgrade, stanovi i kuće po neverovatno niskim cenama.

Na oglasima ima za svakoga ponešto, bilo da se fizičko ili pravno lice. Međutim, uglavnom se radi o objektima koje prodaju banke ili izvršitelji ili koji su vraćeni putem lizinga.

Već danas je na aukciji porodična zgrada u Inđiji. Ova dvospratnica ima više od 140 metara kvadratnih, a ceo objekat je procenjen na 47.000 evra. Oglašena je i porodična stambena zgrada, tačnije kuća, u Kraljevu, čija je cena tek 7.000 evra.

Zainteresovanim licima za kupovinu nepokretnosti dozvoliće se obilazak uz prethodnu najavu javnom izvršitelju.

Na prodaji je i jednoiposoban stan od 53 metra kvadratna u Novom Sadu koji se nalazi na desetom spratu. Ovaj stan izvršitelj prodaje čak 70 odsto ispod cene. Javno nadmetanje za njega biće 18.11. A cena je 37.000 evra.

U Srbiji je inače trenutno i aktivirano skoro 1.000 hipoteka. Toliko je, naime, stanova, lokala i ostalih nekretnina koje banke prodaju jer dužnici ne mogu da otplaćuju kredite.

Praksa je pokazala da je uglavnom najviše oglašenih nepokretnosti u Beogradu, zatim Novom Sadu sa okolnim mestima i onda posle ostali gradovi u Srbiji.

Poredeći sa nekoliko godina ranije, broj nekretnina na dobošu je značajno manjia, a iako je cena oduzetnih nekretnina niža od tržišne i do 70 odsto, one ipak teško nalaze vlasnike.  Mnogi potencijalni kupci odustaju upravo zbog činjenice da je nekome banka oduzela stan.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    31. oktobar 2019 | 14:57

    Nikad od izvrsitelja ne bih uzela stan pa i da mi ga poklone. To je bogacenje na tudjoj nesreci!

  • Trta

    31. oktobar 2019 | 18:02

    Neki su kupovinom na kredit u sustini iznajmljivali stan od banke i placali u mesecnim ratama. Stan je bancino vlasnistvo dok se ne otplati. A kada su stanari otisli banka svoju nekretninu prodaje. Nista neobicno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>