• 26

Divan grad u Srbiji nudi neverovatno jeftine kuće: Najskuplja 5.000€, a mnogo je onih od 2.000

Najskuplja kuća pet hiljada evra

  • 26

Interesovanje Somboraca za stanove uprkos besparici je veliko. Najviše kupoprodaja zabeleženo je u novom gradskom naselju Selenča. Minimalna cena kvadratnog metra u novogradnji kreće se od 600 do 665 evra. Zbog jeftinijeg kvadrata nešto više se traže stanovi u starogradnji.

Međutim, kuće na selu mogu se kupiti za dve do tri hiljade evra. Najjeftinije su na Telečki i Kupusini, a najatraktivnije u Bezdanu (od 4.000 evra), Kljajićevu, Staparu (od 5.000 evra).

Iako je cena privlačna, seoske kuće se slabo prodaju, pišu Večernje novosti.

U nekoliko agencija za promet nekretnina ističu da stanove u novogradnji kupuju uglavnom mladi bračni parovi. Razlozi za to su dobra izolacija i grejanje na gas, pa su moguće znatne uštede.

Kvadrat stana u starogradnji se kreće od 245 do 500 evra, ako je na prvom ili drugom spratu i renoviran. Investitori kažu da vrednost zavisi od lokacije, spratnosti, kao i stanja stana.

Tako, dvosoban stan površine od 60 do 65 kvadratnih metara u zgradi na Selenči staroj 10 i više godina staje od oko 20.000 do 27.000 evra. Najtraženiji su manji stanovi (jednosobni) do drugog sprata, a najteže je prodati velike stanove zbog troškova, navode u agencijama za promet nekretnina.

U starogradnji je kvadratni metar stana od 400 do 500 evra, ili manje ako je reč o četvrtom ili višem spratu. Cena kvadrata u novogradnji je oko 655 evra, pa naviše. Garsonjere, jednosobni i jednoiposobni stanovi brzo se prodaju. Međutim, investitori navode da je potražnja za trosobnim, četvorosobnim i petosobnim stanovima mala.

Video: Crkva gradi stanove

(Telegraf Biznis/Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke