• 0
 ≫ 

Kuća kojom bi vaša komšinica bila oduševljena: Non-stop bi mogla da gleda šta radite

 ≫ 

Iako "House NA" nudi neverovarnu količinu svetlosti unutar samog objekta, nemoj te da očekujete privatnost dok ste u njoj

  • 0
Providna kuca u japanu

Printskrin: Youtube/ Kirsten Dirksen

Ako ste jedna od onih osoba koja kaže da nema šta da krije od drugih, probajte da provedete nekoliko noći providnoj kući koja se nalazi u Tokiju u Japanu.

Ovu kuću izgradila je arhitektonska forma "Sou Fudžimoto" i ima 84 kvadrata. Skroz je providna i inspiracija za nju potekla je od drevnih naseobina i ljudi koji su živeli na drvetu.

Iako "House NA" nudi neverovarnu količinu svetlosti unutar samog objekta, nemoj te da očekujete privatnost dok ste u njoj.

- Sama bela konstrukcija od čelika ne naliku drvetu. Ipak, život na ovom prosteru je saveremena adaptacija onoga što su iskusili prethodnici iz vremena kada su naseljavali drveće - navodi "Sou Fudžimoto".

Inače, mnogi popularni dizajneri i arhitekte odustaju danas od tradicionalnih vidova izgradnje svojih domova. Nedavno smo pisali o Amerikancu koji je u Hjustonu izgradio svoj dom zahvaljujući kontejnerima za prevoz robe. Takođe, pisali smo i o kući koja je trenutno u izgradnji, a oborila je sve rekorde kada je u pitanju broj "radnika" koji je gradi.

Ukoliko ste i Vi ponosni vlasnik neke neobične kuće ili u vašem okruženju postoji jedna takva, pošaljite nam mejl sa fotografijama na biznis@telegraf.rs. 

Video: Ovu kuću u Ripnju u šali su nazvali Notr Ripanj

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>