• 0

Kuća kojom bi vaša komšinica bila oduševljena: Non-stop bi mogla da gleda šta radite

Iako "House NA" nudi neverovarnu količinu svetlosti unutar samog objekta, nemoj te da očekujete privatnost dok ste u njoj

  • 0

Ako ste jedna od onih osoba koja kaže da nema šta da krije od drugih, probajte da provedete nekoliko noći providnoj kući koja se nalazi u Tokiju u Japanu.

Ovu kuću izgradila je arhitektonska forma "Sou Fudžimoto" i ima 84 kvadrata. Skroz je providna i inspiracija za nju potekla je od drevnih naseobina i ljudi koji su živeli na drvetu.

Iako "House NA" nudi neverovarnu količinu svetlosti unutar samog objekta, nemoj te da očekujete privatnost dok ste u njoj.

- Sama bela konstrukcija od čelika ne naliku drvetu. Ipak, život na ovom prosteru je saveremena adaptacija onoga što su iskusili prethodnici iz vremena kada su naseljavali drveće - navodi "Sou Fudžimoto".

Inače, mnogi popularni dizajneri i arhitekte odustaju danas od tradicionalnih vidova izgradnje svojih domova. Nedavno smo pisali o Amerikancu koji je u Hjustonu izgradio svoj dom zahvaljujući kontejnerima za prevoz robe. Takođe, pisali smo i o kući koja je trenutno u izgradnji, a oborila je sve rekorde kada je u pitanju broj "radnika" koji je gradi.

Ukoliko ste i Vi ponosni vlasnik neke neobične kuće ili u vašem okruženju postoji jedna takva, pošaljite nam mejl sa fotografijama na biznis@telegraf.rs. 

Video: Ovu kuću u Ripnju u šali su nazvali Notr Ripanj

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke