• 0

"Iznajmljuju stanove na dan i ne plate porez - baš su inovativni": Okršaj s nesavesnim gazdama

"Zakoni u Evropi moraju da važe podjednako za sve".

  • 0

Od 1. decembra 2019. godine Evropska komisija u novom sazivu započela je sa radom. Težište njene delatnosti 2020. godine biće izrada paketa zakona za digitalnu ekonomiju. Već sada je u Odboru regija na inicijativu Beča jednoglasno zaključen katalog zahteva o ovom pitanju.

Radi se o donošenju jasnih pravila za digitalne platforme poput Airbnb & Co. Regije i gradovi zahtevaju precizne odredbe koje pravno regulišu digitalnu ekonomiju i obezbeđuju sprovođenje pravila od strane odgovornih javnih ustanova. Katalog zahteva za regulisanje digitalne ekonomije na evropskom nivou formulisao je član Gradskog veća u Beču Peter Florijanšic.

- EU mora globalno da napreduje sa pravednim pravilima za digitalne platforme. Zakoni u Evropi moraju da važe podjednako za sve. EU mora pritom da se brine o interesima ljudi u gradovima, opštinama i državama. Potrebno nam je rešenje kod oporezivanja u oblasti stanovanja tj. iznajmljivanja stanova za kratko vreme, u oblasti mobilnosti u gradu i u sferi javnog prostora - objašnjava Florijanšic.

Beč se ne protivi postojanju takve platforme, ali bez okvirnih uslova će se u budućnosti javiti poteškoće u preduzećima i među zaposlenima.

- Mi podržavamo digitalne primene gde god one imaju smisla i ljudima su od koristi. Ali ne plaćanje poreza ili ignorisanje regionalnih pravila – to nije inovativno i to ne možemo prihvatiti - naglasio je bečki ministar finansija Peter Hanke.

Video: Fale svastike i podignute desnice! Merkel u Brisel ispratila predsednicu EK

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke