• 6

Čiji je zapravo hotel na Kopaoniku: Šeik je izgleda, prodao posao Amerikancima

Hotel je trebalo da zasija punim sjajem još prošle godine, a kako smo se i sami uverili, radovi neće skoro biti završeni

  • 6
Šeikov hotel, Kopaonik

Foto: Nikola Tomić

Iako je prvobitno najavljeno da će šeik graditi hotel ili možda rezidenciju na Kopaoniku, na šta smo juče podsetili, već neko vreme se spekuliše o tome da li će on uopšte ući u taj hotel, odnosno da li je izašao iz celog posla.

Umesto rezidencije za prestolonaslednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana, kako je najavljeno leta 2013, na mestu nekadašnjeg hotela Jugobanke na Kopaoniku 2018. po svemu sudeći, biće otvoren luksuzni kompleks.

Mi smo se na terenu uverili da radovi još traju, i da će se šampanjac za svečano otvaranje piti tek dogodine.

Nezvanično, a i sudeći po njihovim retkim i biranim najavama, u ceo posao je ušla Viceroy hotel grupa.

Oni su na jednoj od konferencija održanih u SAD najavili da će "otvaranje Viceroy Kopaonik ponuditi gostima iz svetskog džet-seta alpsko iskustvo na živopisnoj destinaciji".

Šeikov hotel, Kopaonik

Foto: Nikola Tomić

A to piše i na sajtu te kompanije koja ima 550 hotela širom sveta, uključujući Njujork, San Francisko, Buenos Ajres, Istanbul, Abu Dabi, ali i egzotične lokacije poput Meksika i Paname.

Nejasno je međutim, da li je američki lanac hotela Viceroy kupio hotel na Kopaoniku od šeika ili su tačne tvrdnje da je ušao u biznis sa firmom KPI d.o.o (Kopaonik Property Investments) sa sedištem u Beogradu.

Podsetimo, na tabli koja je pre nekoliko godina postavljena na gradilištu još piše da je investitor firma "KPI".  Direktor te kompanije Matar Suhail al Daheri prozvan je među novinarima kao šeikova "desna ruka za posao u Srbiji“ .

Kompaniju je, nakon što je prodata hotel Jugobanke, osnovala emiratska kompanija.

S druge strane, da Viceroy ima ozbiljne namere kada je reč o hotelu na Kopaoniku, govori i to da su izabrali menadžera da vodi taj posao.

Naime, kako je objavila grupa, Goran Kovačević, nekadašnji direktor luksuznog hotela Square Nine u Beogradu, je i zvanično General Manager hotela Viceroy na Kopaoniku.

"Priznali" su i da je Viceroy Kopaonik Serbia "rezultat partnerstva Viceroy Hotel Group i KPI d.o.o. iz Beograda," privatne firme specijalizovane za nekretnine i investicije u centralnoj i istočnoj Evropi.

Međutim, i oni su najavili otvaranje za prošlu godinu, a između ostalog piše da će hotel imati 120 soba, natkriveni bazen, đakuzi na otvorenom, skijašnicu, dečiji klub i butik.

U sklopu rizorta nalaziće se i spa centar sa prostorijama za različite tretmane, uključujući i kozmetičku laboratoriju, zatvoreni bazen i hamam, kao i dve sale za sastanke ukupne površine 184 metra kvadratna.

Ostaje da vidimo da li će se nešto promeniti do samog otvaranja objekata koji bi trebalo da unese novo značenje luksuza (prema najavama), ali i da pomuti karte među konkurencijom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    12. decembar 2019 | 17:46

    Otkud zna obican narod ili golje ko stoji ili ko je vlasnik hotela kao i mnogih firmi li kompanija koja pocesto imaju imena direktora ili vl. zvanicno a u senci je neko drugi pravi istinski vlasnik

  • Zoran

    12. decembar 2019 | 19:29

    Jeste,arapski sa srpskim parama...

  • Neske

    12. decembar 2019 | 23:08

    Radim za njh,novinari bez senzacija.Kad bi nase gazde bile kao oni...Samo neka dolaze i neka prave jer neko mora i da radi za njih.Bolji je Kole(24000)...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>