• 9

Prodata čuvena zgrada sa helidromom na Novom Beogradu, deceniju zvrji prazna

Novi vlasnik "Bete 23", nedavno je kupio i Industriju motora Rakovica AD za 1,1 milijardu dinara

  • 9

Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama doo Beograd novi je vlasnik poslovog kompleksa B23 Office Park, zgrade sa helidromom koja više od deset godina stoji nedovršena kraj auto-puta prekoputa Arene na Novom Beogradu.

Imovina "Bete 23", prodata je po početnoj ceni od 2.265.714.158 dinara.

Inace, kompanija Institucija za izgradnju i upravljanje nekretninama doo Beograd osnovana je u avgustu ove godine, a kao jedini vlasnik naveden je Zvonko Gobeljić.

Za javno nadmetanje koje je održano 2. decembra, dve firme su otkupile dokumentaciju, ali je jedino Gobeljićeva firma i uplatila depozit u visini od 906.285.663 dinara.

Na prodaju putem javnog nadmetanja "Beta 23" je ponuđena kao pravno lice, čiju najvažniju imovinu firme čini poslovni prostor - objekat u izgradnji, površine približno 60.000 metara kvadratnih, odnosno pomenuta zgrada sa helidromom i 6 spratova.

Gradnja ove zgrade, piše portal Ekapija, najavljena je pre punih 12 godina, 2007. godine, kada je Krsta Sandić, potpredsednik firme Verano, najavio izgradnju poslovne zgrade površine 52.000 kvadratnih metara.

Izgradnja je počela 2009. godine,a u preduzeću Verano-motors uveden je stečaj 2015. godine. Tri godine posle, 2018. Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je prvu, pa zatim drugu prodaju, medutim kupaca nije bilo.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lilic

    Niko je nije hteo, jer nije imala parking.

  • Džedaj

    Dobro je i što je ta kupovina obavljena i što je vlasnik naš čovek, a ne neki stranci.

  • Mačak

    Najzad je ta godinama nenastanjena zgrada u dobrim rukama!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke