• 1

Hotel nadomak jadranske obale prodaje se za neverovatnih 15 dinara

Radi se o malom hotelu koji je imao tri zvezdice, 27 soba i 2 apartmana, a poslednji put je obnovljen pre 12 godina

  • 1

Posle tri kruga javnog nadmetanja u kojima se niko nije javio za kupovinu Hotela Zrmanja u Obrovcu, krenuo je i četvrti krug i to s početnom cenom od samo jedne kune (15 dinara). Međutim, ovoga puta u nadmetanje će se uključiti sam Grad Obrovac, koji je za objekat spreman da ponudi i do 2 miliona kuna.

Radi se o malom hotelu koji je svojevremeno imao tri zvezdice, 27 soba i 2 apartmana, a smešten je na samoj obali reke Zrmanje, u centru Obrovca. Ukupna površina objekta je 1508 metara kvadratnih, na tri sprata, i imao je ugostiteljski objekat s terasom, konferencijsku dvoranu za oko 80 ljudi.

Objekat je kompanija Zrmanja Velebit poslednji put obnovila 2008. godine, a kako je hotel bio nerentabilan, uskoro potom su krenuli prvi oglasi za njegovu prodaju i prenamenu, s jednom od varijanti otvaranja doma za penzionere. Objekat se u oglasu 2011. prodavao za 10 miliona kuna, pre godinu dana za 100 evra.

Kompanija Zrmanja Velebit 2017. godine završila je u stečaju, i na nekretninama dužnika upisano je razlučno pravo u korist PBZ-a, te je hotel završio kod Fine.

Procena vrednosti nekretnine iznosi 6,3 miliona kuna, ona se u prvom krugu prodavala po početnoj ceni od tri četvrtine utvrđene vrednosti, što je bilo 4,7 miliona kuna. Cena je potom pala na 1,59 miliona kuna, u trećem krugu prodavalo se po 1,6 miliona kuna, no niko se nije javio.

(Telegraf Biznis/Poslovni dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>