• 2
 ≫ 

Tito je ovde provodio svako leto: U prestižni hotel bivše Juge uloženo oko 33 miliona evra

 ≫ 

Prelepi nacionalni park Brioni, smešten prekoputa Fažane, biće još privlačniji turistima

  • 2
Brioni

Foto: booking.com

"Arena Hospitality Group" iz Pule ove godine ulaže oko 49 miliona evra u svoju imovinu na jugu Istre, a najveći deo "kolača", od oko 33 miliona evra, namenjen je hotelu Brioni na Verudeli. Ova obnova se očekuje dugo, a potrajaće dve godine. U planu je i ulaganje u apartmansko naselje "Arena Verudela Beach", kao i u medulinski kamp "Arena Grand Kažela".

Kompletno uređenje i repozicioniranje popularnog hotela bivše Juge, počelo je ove godine, a njegovo otvaranje zakazano je za letnju sezonu 2021. Objekat, sagrađen početkom sedamdesetih godina prošlog veka, biće zatvoren dok traju radovi. Oduvek je bio simbol luksuza, i danas u njemu borave samo oni sa "dubljim džepom", a poznat je po tome što je gostio mnoge slavne ličnosti prošlog vremena, kao što su Tito, Elizabet Tejlor, Ričard Barton.

Hotel "Brioni" ima 7 spratova, njegove sobe biće potpuno preuređene, ali i ostali sadržaji poput sale za sastanke i konferencije, zatvorenog bazena i wellness centar sa saunama i relaks sobama, zatim fitnes centar, spoljašnji bazen. Rezultat obnove je moderni luksuzni hotel sa 227 soba.

Video: Predstava puna strasti, pakosti i beznađa: Ko se boji Virdžinije Vulf izvedena na Brionima

Nekoliko restorana i barova u hotelu nudiće svojim gostima raznoliku gastronomsku ponudu od lokalne, mediteranske kuhinje do internacionalnih specijaliteta iz raznih delova sveta, a nakon investicije hotel će biti označen svetski priznatim hotelskim brendom visokog kvaliteta. Nedaleko hotela, nalazi se i apartmansko naselje u kojem će biti preuređeno 146 jedinica. Kompletno će biti obnovljen i restoran "Svetionik".

Druga faza ulaganja tiče se kampa "Arena Grand Kažela", koji će biti potpuno moderan, vredan 4 zvezdice. Ovogodišnji radovi uključuju zamenu kamp kućica i postavljanje još 45 novih, luksuznih. Za vlasnike modernih kućica biće obezbeđene luksuzne, prostrane parcele na najboljim, "premium" pozicijama uz more. Parcele se prostiru na 150 kvadratnih metara, a nude kompletnu infrastrukturu - struju, vodu i odvod.

Video: Od logora do luksuznog hotela: Poslednji snimci Mamule kao muzeja antifašističke istorije Bokelja

(Telegraf Biznis/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Yu

    28. januar 2020 | 22:22

    Heroj i legenda, nista ukrao a dosta toga ostavio narodu. Malo je takvih osoba a to sada vidimo u kom drustvu zivimo.

  • Драган

    28. januar 2020 | 13:34

    Докле ће трајати та тортура једног ЧОВЕКОМРЗЦА ??????????

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>