• 0

Zagreb dobija novi kvart: Zauzimaće 50.000 kvadrata, a stanovi neće biti nimalo jeftini

Radiće se po principima zelene gradnje, pretežno stanovi od 70-80 kvadrata, čija će cena biti od 2.600 do 3.000 evra

  • 0
Izdavanje stanova, izdavanje stana, kljucevi Cena kvadrata u novom zagrebačkom naselju biće od 2.600 do 3.000 evra / Foto: Shutterstock

Prestonica Hrvatske se razvija i usred krize, pa je tako najavljeno da se gradi novo naselje od 50.000 metara kvadratnih, u kojem će zgrade biti opremljene po prepoznatljivom VMD "standardu".

Ovih dana, dok cela država razmišlja o pokretanju uspavane ekonomije, počela je realizacija najvećeg stambeno-poslovnog projekta koji se gradi u Zagrebu, novog kvarta "Heinzelova-Darwinova", piše Poslovni.hr.

Investitor je firma "VMD Standard", a projekat je izradila kompanija "VMD Projekt".

Nakon završenog projekta u blizini maksimirske šume, "VMD Standard" je u poslovnoj zoni grada, započeo gradnju novog arhitektonskog poduhvata. Cilj im je urbanizacija i oplemenjivanje do sada zanemarenog gradskog prostora, mesta na kojem nije bilo gotovo ničega.

Urbanističkim planom uređenja "Heinzelova-Vukovarska" iz 2006. godine, definisana je buduća zona uređenja od 83.000 kvadrata. Kvart "Heinzelova-Darwinova" će se realizovati na oko 50.000 kvadrata te zone.

Unutar kvarta su dve pretežno stambene parcele, jedna poslovna parcela - čiji je investitor pomenuta firma, kao i parcela javne namene, u vlasništvu Grada Zagreba, gde su igralište, vrtić, javni park, pešačka zona.

Zgrade će biti opremljene po prepoznatljivom VMD "standardu", radiće se po principima zelene gradnje, te će se prikupljene padavinske vode koristiti za navodnjavanje zelenila. Po završetku gradnje, zgradu će na upravljanje preuzeti firma "VMD Servis".

Veličine stanova u zgradama predviđene su od 50 do 150 kvadrata, pretežno 70-80 m2, različitih orijentacija, od jednostranih do trostranih. Stanovi uglavnom imaju povezane i velike prostorije, a minimalne hodnike. Težilo se tome da se spavaći deo odvoji od dnevnog. Cena kvadrata biće od 2.600 do 3.000 evra.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>