• 10

Sećate li se kuća koje koštaju svega nekoliko dinara?! Prodate su 4 u Hrvatskoj, ima ih još

Veliko interesovanje

  • 10
kuća Foto: Pixabay

Ivan Sabolić, načelnik opštine Legrada, mesta na granici Podravine i Međumurja, za manje od tri meseca prodao je za po jednu kunu četiri kuće u vlasništvu te opštine, i na taj način broj stanovnika povećao za osam odraslih i čak 11 dece, dok je 12. na putu.

Iako sve zavisi od percepcije kuće za jednu kunu, prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista, nisu da se samo donese kofer, vešmašina i TV sa radijem i tek tako se useli. Domaćina, kažu, tu čeka puno posla, te stoga razmaženi nemaju tamo šta da traže.

- Pandemija nije uticala na potražnju za radnicima. Puno je firmi uokolo koje vape za njima. Ludbreg ima jaku industriju koju drže stranci. Međimurci traže radnike u metalskoj, a Podravina u prehrambenoj industriji. Podravka je bila i biće privredna okosnica celog ovog kraja - rekao je Sabolić.

Kada je, kaže, početkom godine oglasio prodaju kuća za jednu kunu, u Legrad su dolazili ljudi iz cele Hrvatske.

Ili su, kaže, slali pisma, mejlove i zvali telefonom.

- Potegnuli su do Podravine naši iz Irske, Nemačke, BiH i bračni par Istriana. Oglas o kućama za jednu kunu brzo se proneo -kaže načelnik.

Svaka čast svakome, dodao je, ali prioritet su bile porodice sa decom ili one koje nameravaju da ih imaju. Što više dece, to bolje, objašnjava Sabolić, i dodaje da Legrad na taj način dobija i budućnost.

Video: Da li bi Beograđani radili za 1.000 evra u Hrvatskoj?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>