• 4

Ilegalna vila se uredno iznajmljuje za 6.600 evra nedeljno, dok inspekcija ne reaguje

Hrvatski portal je već pisao o ovome, a sada donosi više detalja. Reč je o nekretnini na nenaseljenom ostrvu Zmajan, u Šibenskom arhipelagu

  • 4
Objekat Sunmorino Zmajan nalazi se u Kaprijama

Objekat Sunmorino / Foto: Booking.com

Na ostrvu Zmajan, u Hrvatskoj, nalazi se divlja vila koja se uredno iznajmljuje preko sajta Booking.com, i to za skoro 6.600 evra nedeljno.

Problem je, međutim, što je ovde zabranjena gradnja, a Zmajan se inače nalazi nedaleko od Vodica.

O tome u poslednje vreme intenzivno piše hrvatski portal Telegram, s akcentom na nereagovanje nadležnih institucija i Državne inspekcije, iako je početak ilegalne gradnje vile prijavljen još pre četiri godine.

U septembru 2016, doneseno je i rešenje o uklanjanju armirano-betonske ploče, ipak, spletom čudnih okolnosti, kako piše Telegram, velelepna kuća je na kraju izgrađena, a u januaru 2019. građevinski inspektor je prekinuo postupak do "donošenja pravosudnog rešenja".

Telegram je pokušao dobiti odgovore od nadležnih, ali i Branke Juričev Martinčev, najbogatije HDZ-ove zastupnice, bivše gradonačelnice Vodica te supruge jednog od vlasnika golemog zemljišta na čijem je manjem dijelu izgrađena vila.

Objekt Sunmorino Zmajan nalazi se u Kaprijama

Vila ima prelepi vrt i bazen, a nalazi se u neposrednoj blizini mora / Foto: Booking.com

Celu priču o još jednom krahu institucija, kako navodi Telegram, možete pročitati ovde, a u međuvremenu je isplivao još jedan neshvatljiv detalj. Kuća, ilegalno podignuta na malenom ostrvu, na kojem je zabranjena svaka gradnja, uredno se iznajmljuje na Booking-u.

Kako piše u opisu:

"Vila uključuje dve spavaće sobe, TV s ravnim ekranom i satelitskim programima, opremljenu kuhinju s mašinom za pranje sudova i frižiderom, mašinu za pranje veša i dva kupatila s tuš kabinom".

"Gosti koji žele da istraže okolinu, mogu da uživaju u jedrenju na dasci", stoji dalje u oglasu. Kuća ima 70 kvadrata, vrt i veliki spoljašnji bazen. Priloženo je i oko fotografija, na kojima se vide neposredna blizina mora, izdvojeno kupatilo, PVC stolarija i tako dalje.

Objekt Sunmorino Zmajan nalazi se u Kaprijama

Vilu možete pronaći na sajtu Booking.com / Foto: Booking.com

Video: Ako volite tirkizno more, peščane plaže, mir... Onda je ovo mesto u Grčkoj idealno za vas

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cg

    21. maj 2020 | 17:43

    Vila od 70 kvadrata e strasna vila

  • Nrana

    22. maj 2020 | 08:49

    Ovako izgleda prosecna vikendica iz 70 i 80 u Srbiji jedino sto nemaju ravan ekran...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>