• 29
 ≫ 

Kvadrat 600 evra i raste: Mali grad u Srbiji postaje novi raj za nekretnine

 ≫ 

Dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta dodatno je proširilo tržište novogradnje

  • 29
Zrenjanin, jezero

Najveći banatski grad pripada gornjem delu tabele po prometu nekretnina/Foto: Wikimedia/Bojan Kojičić

U jednom našem intervjuu početkom godine o stanju nekretnina u Srbiji naš tadašnji sagovornik je rekao da će Zrenjanin biti taj grad u Srbiji koji će osim Beograda doživeti građevinski bum.

To znači da je se ovaj mali grad svrstao u top tri u kojima vredi imati nekretninu.

Gotovo pola godine kasnije, proveravamo da li je Zrenjanin zaista novi raj za nekretnine?

Mnogi parametri pokazuju da je tržište nekretnina u Zrenjaninu doživelo pravu espanziju. Ovo se pogotovo odnosi na broj novoizgrađenih stanova. Sa 38 miliona evra ukupnog prometa na tržištu nekretnina, koliko je Zrenjanin prihodovao prošle godine, najveći banatski grad pripada gornjem delu tabele po prometu nekretnina uzimajući u obzir sve gradove u Srbiji.

Dolazak stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta dodatno je proširilo tržište novogradnje u ovom gradu, a velik broj novoizgrađenih stanova uticao je i da cene stanogradnje porastu.

Ako posmatramo ceo grad, vidimo da je prosečni kvadrat oglašenih stanova u starogradnji 589 evra. Interesantno je da od polovine 2019. godine cena kvadrata stanova u Zrenjaninu raste.

Zrenjanin, kuce

Foto: Printscreen

Ako ste ljubitelj kuća, obradovaće vas informacija da su kuće u Zrenjaninu znatno jeftinije nego stanovi. Tako je prosečna cena kvadrata oglašenih kuća na sajtu 4zida.rs 338 evra.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, najskuplja kuća u Zrenjaninu u 2019. godini prodata je za nešto više od 85.000 evra.

U Zrenjaninu je trenutno aktivno oko sedam gradilišta, a još nekoliko je u pripremi. Na sajtu grada Zrenjanina navodi se da će ukupno oko 400 stanova biti izgrađeno do kraja ove godine. Interesantno je da gradnja na ovim objektima nije stala čak ni tokom vanrednog stanja, a investitori su se potrudili da poštuju sve zakonske i bezbednosno-zdravstvene mere.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zrenjaninac

    27. jun 2020 | 09:36

    Ali bre,koje nekretnine,nemamo vodu,odem da se okupam,izadjem jos prljaviji,nema vode za pice,ceo grad smrdi zbog raznih cuda,,posle 17 h zive duse nema na ulici,nama nije ni trebao policijski cas,svakako ga imamo,I jos puno puno toga ovde ne funkcionise,strasno...

  • Mls

    27. jun 2020 | 09:59

    To je sigurno zbog lekovite česmuše

  • Mile

    27. jun 2020 | 08:17

    Grad bez vode a ima cenu nekretnine🙄

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>