• 3
 ≫ 

Čak 14 kupaca se borilo za ovu neobičnu kuću: Prodata je za 800.000 dolara više od početne cene

 ≫ 

Inače, Kanada beleži rekordnu prodaju kuća ovog jula

  • 3
Kuca, Toronto Foto: SCREENGRAB / PURPLE BRICKS REALTY

Znaju li ovi kupci nešto što drugi ne znaju? Borba za jednu malenu kanadsku kuću je bila "ljuta", a početna cena je sa milion skočila na 1,8 miliona kanadskih dolara (1,2 miliona evra).

Do poskupljenja je, logično, došlo zbog velike navale, budući da se čak 14 kupaca borilo za to da je poseduje. Ova nekretnina, ipak, ni po čemu nije posebna, niti luksuzna.

Ima dve sobe, jedno kupatilo, ali stručnjaci kažu da razlog navali može biti lokacija, na prvom mestu, i zemljište koje može "dobro da se iskoristi".

Kuća, iako mala, reklamirana je kao "redak, samostojeći bungalov smešten u srcu Toronta".

Naime, kuća se nalazi u kvartu Mala Italija, u centru Toronta, a on je poznat po dobroj klopi i zabavi: tu je pregršt restorana, parkova i pabova do kojih se stiže pešice. Tu su i škole, javni prevoz. Osim toga, iskusni agenti pretpostavljaju da će kupac da sruši postojeću kuću.

- Novi vlasnik će verovatno iskoristiti zemlju da izgradi sebi "kuću iz snova", u centru grada - kaže agent Desmod Braun.

Prema podacima Kanadske asocijacije za prodaju nekretnina, u Kanadi je ovog jula (62.355) prodato više kuća nego bilo kog drugog rekordnog meseca. Ova cifra je najveći mesečni rast u poslednjih 40 godina.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>