• 16

Sumanute cifre: Gotovo svaki stan u Srbiji je otišao za keš, najskuplji prodat za 9.000 po kvadratu

Prvih sedam najskupljih stanova u Srbiji u ovom periodu prodato je u Beogradu na vodi

  • 16
Novac, posao, stan, kancelarija

Foto: Shutterstock

Za trgovinu stanovima u Beogradu potrošeno je u trećem kvartalu 339 miliona evra, a prestonica ima najveće učešće i u vrednosti prometa ostalih kategorija osim poljoprivrednog zemljišta.

Promet stanovima u Beogradu "odneo" je 57 odsto prometa nekretnina na tržištu koje je u trećem kvartalu vredelo milijardu evra.

U izveštaju o tržištu nepokretnosti koji je danas objavio Republički geodetski zavod stambeni objekti nose 11 posto tržišta, dok su građevinsko zemljište, poslovni prostori, poljoprivredno zemljište i ostale kategorije ispod 10 procenata prometa.

Inače, u ovom periodu nekretnine u Srbiji u 87 posto prometa plaćane su gotovinom.

Najskuplji stan u Srbiji prodat za 9.000 evra po m2

Beograd na vodi, Trzni centar

Foto: Telegraf

Najskuplji kvadratni metar stana prodat u Srbiji tokom 3. kvartala bio je u "Beogradu na vodi" i koštao je 9.013 evra, a za taj stan koji je i najskuplje plaćen u ovom periodu izdvojeno je 883,8 hiljada evra, navodi se u Izveštaju o tržištu nepokretnosti koji je danas objavio Republički geodetski zavod.

Za stanove u starogradnji najviše je, 4,3 hiljade evra, plaćeno za kvadratni metar stana na Vračaru, dok je najskuplji stan po ceni od 1,4 miliona evra prodat na beogradskoj opštini Stari grad.

Najskuplji kvadrat površine poslovnog prostora prodat je na Kopaoniku a cena je bila 7.168 evra, dok je najskuplji poslovni prostor koji je promenio vlasnika za više od milion evra u Južnom bulevaru na Vračaru.

Najskuplji kvadrat garaže od 3,33 hiljade evra i najskuplja garaža 90.000 evra za 27 m2 u ovom periodu prodati su na Kopaoniku, dok su u ceni zemljišta za industrijsku gradnju rekordni iznosi postignuti u Šimanovcima (kvadrat 110 evra) i na teritoriji Novog Sada gde je kompleks od 3,8 hektara koštao 960.000 evra.

Najskuplja kuća prodata je u Brzakovoj ulici na Savskom vencu i koštala je 1,15 miliona evra.

RGZ

Foto: Printscreen

Najviša cena kvadratnog metra poljoprivrednog zemljišta bila je u Novom Sadu gde je u Kaću dostigla 25 evra, a najviša ugovorena cena u Kuli odnosno Ruskom Krsturu kada je 102 hektara prodato za 1,3 miliona evra.

Video: Alabar: Možemo da svedočimo kako se razvija ovaj projekat

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cele

    Hajde sada lepo da se proveri i javno iznese odakle nekome u našoj državi toliki novac? Da li je taj NEKO platio porez kao i mi? Da li su mu knjige prihoda uredne? Da li mu je oporezovan novac koji dobija iz inostranstva? Navrdite nam kojim se to poslom bave ljudi koji poseduju tolike iznose? Možda i mi neuki nešto naučimo.

  • Sibin

    I da je ovo istina,da li se neko iz ove propale drzave pitao,odakle breee teeee paree!!!!!???

  • Boki

    Laž

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke