• 0
 ≫ 

Konačno prodat Džeksonov ranč "Neverland": Ima zoo vrt, zabavni park, bazen, teniski teren, bioskop

 ≫ 

Slavni muzičar je preminuo 2009. u Los Anđelesu, u 51. godini života

  • 0
Majkl Dzekson, Neverlend

Foto: Profimedia

Ranč "Neverland" (Nedođija) Majkla Džeksona konačno je prodat, 11 godina nakon smrti pop zvezde. Imanje je kupio milijarder i investitor Ron Burkl, bivši porodični prijatelj Džeksona.

Nekadašnji "Neverland" prodat je za 22 miliona dolara, prema javnoj evidenciji. Burklov portparol je rekao da njegov klijent investiciju vidi kao mogućnost za zemljišno bankarstvo. Milijarder se za posed zainteresovao u trenutku kada nije bio na prodaju.

Imanje u Los Olivosu, u Kaliforniji, bilo je dom pokojne pop zvezde od 1987, kada je bio na vrhuncu slave, pa sve do smrti u junu 2009. godine. Jedno od dva imanja koja je posedovao Majkl Džekson, nazvano "Nedođija", prostiralo se na 1.100 hektara.

Devedesetih godina, kada su tužioci okruga Santa Barbara obilazili ranč u okviru istrage u slučaju optužbi za seksualno zlostavljanje maloletnika, opisali su imanje kao svet fantazije koji je Džekson izgradio kako bi mamio žrtve. Majkl Džekson je uspeo da se oslobodi ovih optužbi.

Na imanju su se nalazili i zabavni park, vozić i zoološki vrt, u kojem su između ostalog živeli orangutani i slon po imenu Džipsi, koje je kantautoru poklonila Elizabet Tejlor.

Michael Jackson, Majkl Džekson

Majkl Džekson, Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi u popisu, na Džeksonovom imanju koje je zbog negativne reputacije koja je pratila pop zvezdu preimenovano u Sikamor veli, nalazi se vila u francuskom stilu od 12.00 kvadratnih metara i "vrhunsko je utočište na imanju, smešteno između uređenih vrtova i jezera, sa neverovatnim pogledom koji se pruža na pastoralne predele ka jugu i veličanstven planinski masiv na severu".

Imovina uključuje i prostran natkriveni prostor za zabave na otvorenom pored bazena, kućicu uz bazen i teniski teren. Takođe, na imanju se nalaze tri odvojene kuće za goste, bioskop površine preko 500 kvadratnih metara sa pozornicom, štale i svi prateći objekti za smeštaj i brigu o životinjama.

U trenutu prodaje, imanje je bilo u suvlasništvu Džeksonovih naslednika kojim je upravljao fond Koloni kapital. Džekson je imanje kupio za 19,5 miliona dolara, ali ga je položio kao garanciju za kredit i stavio ga pod upravu zajedničkog fonda.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>