• 8

Najskuplja kuća prodata na Savskom vencu, a dve vikendice u Sopotu kao suvo zlato: 86% uzeto na keš

Prvih 13 najskupljih stanova novogradnje u 4. kvartalu prodato je u Beogradu na vodi

  • 8
Kupovina stana, izdavanje

Foto: Shutterstock

Tržište nekretnina Srbije u poslednjem kvartalu 2020. godine bilo je vredno 1,329 milijardi evra, bilo je 14,9 hiljada ugovora o prometu, a najskuplja je bila kuća u Beogradu od 1,85 miliona evra, dok je za tri miliona evra prodat kompleks u Sopotu, navodi se u kvartalnom izveštaju Republičkog geodetskog zavoda.

Iz RGZ navode da su se u ovom periodu najviše prodavali stanovi, koji su zauzeli 29 posto prometa, dok su u 3. kvartalu bili na 28 posto, sledi građevinsko zemljište 19 posto, poljoprivredno zemljište 16 procena, stambeni objekti sa 14 posto i garaže na koje otpada osam posto prometa.

Tržište nekretnina Srbije za poslednja tri meseca 2020. godine vredelo je 1,329 milijardi evra, što je povećanje u odnosu na 3. kvartal kada je bilo 1,2 milijarde evra, rekli su i dodali da je u ovom periodu zabeležen najveći obrt od kada RGZ vodi podatke.

Promet stanova bio je na 54 odsto, stambenih objekata na 10, a građevinskog zemljišta zaustavio se na osam procenata.

Prvih 13 najskupljih stanova novogradnje u 4. kvartalu prodato je u Beogradu na vodi, dok su stanovi starogradnje bili najskuplji u beogradskoj Gospodar Jovanovoj odnosno na gradskoj opštini Stari Grad gde je najskuplja i cena prodati poslovnih prostora i garaža.

Najskuplja kuća prodata je za 1,85 miliona evra na teritoriji beogradske opštine Savski venac, dok je kompleks u Sopotu sa dve vikendice, pomoćnim objektima, nekoliko parcela zemljišta, i bazenom prodat za tri miliona evra.

U 2020. godini zabeležno je povećanje u prometu broja vikendica u odnosu na 2019. ali je u 4. kvartalu ipak došlo do smanjenja te vrste prodaje.

Video: Kako naći stan u situaciji kada cene nekretnina i zakupa divljaju?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari