• 3

Celo porodično imanje prodaju za 8.800 evra, a jedno oduzeto zemljište kod Surčina upola cene

Svaki dan nova licitacija

  • 3
Tender, javne nabavke

Foto: Shutterstock

Na portalu "Doboš" nalazi se desetak nekretnina: kuća, zemljišta i vikendica u selima i opštinskim mestima koje su posebno označene kao sniženje, zbog cena daleko ispod tržišnih.

Tako je na prodaji i kuća u Turiji, selu poznatom po turističkoj i privrednoj manifestaciji Turijska kobasicijada, Turuja je u opštini Srbobran, na oko 40 kilometara od Novog Sada. Banka prodaje veliko porodično imanje, koje čini kuća za stanovanje, više pomoćnih zgrada na površini većoj od šest ari. Tržišna vrednost ove nekrentine je iznad dva miliona dinara, a sada se prodaje upola cene, za oko 8.800 evra, pošto u prvoj prodaju nije bilo kupaca.

Prodaje se i zemljište kod Beograda, tačnije kod Surčina za oko 300.000 evra. Njiva je druge klase, površine od jednog hektara.

Zemljište, Surčin

Njiva kod Dobanovaca/Foto: Doboš.rs

Kod nas se svakog svakog dana održava bar jedna licitacija na kojoj se prodaju kuće, stanovi, vozila, ali i sve ostale sitne pokretnosti, poput televizora, kreveta, ormara, komoda, pa čak i sitnijih poput pegli i knjiga. U pitanju su stvari građana koji kasne u otplati kredita, lizinga ili minusa banke, a čija je imovina zaplenjena i ponuđena po nižim cenama kako bi se dugna ovaj način otplatio.

Tako na oglasima koji se redovno objavljuju na portal Doboš mogu da se vide sve licitacije, sa detaljima o stvarima koje su stavljene na prodaju, od mesta na kom se licitacija održava, pa do detaljnog opisa stvari koje su date na prodaju.

Zanimljivo je da je zakonom zabranjeno da se plene obuća, odeća, posteljina, posuđe, neophodan nameštaj, šporet, hrana i ogrev za tri meseca, ordenje, medalje i odlikovanja, lična pisma, rukopisi i invalidska pomagala, ali samo ako je dužniku neophodno za život.

Video: Iran predstavio svoju prvu hotelsku kapsulu: Cena jedne kreće se i od 1.000 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera poskok🐍

    17. februar 2021 | 12:11

    Smeo bih u glavu da se kladim da su kupci na tim licitacijama unapred poznati. Bar do sada je tako bilo. To je najprljaviji a legalni kriminal u režiji ovih od države priznatih uterivača dugova.

  • SrbskiBek

    17. februar 2021 | 13:31

    Za doktora mu trebalo...svakom ko "kupi" ma ciju muku !!!! Ova" drzava " je takva kakva jeste ...nikakva ..

  • Ja

    17. februar 2021 | 12:48

    Nikada zaista ne bih kupio na takav nacin nicije imanje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>