• 1
 ≫ 

Jedan grad iz komšiluka prkosi krizi: Cene stanova skaču drastično

 ≫ 

Rijeka se kotira sve bolje, dok Dubrovnik oseća posledice krize, te beleži negativan trend u poslednje dve godine

  • 1
rijeka, hrvatska

Rijeka, Hrvatska / Foto: Pixabay

Od početka 2019. godine do danas, među najvećim hrvatskim gradovima cene stanova najviše su porasle u Rijeci, za 16 odsto. Sledi Osijek s 10 posto, dok su u Zagrebu cene porasle za 8,7 procenata, pokazala je analiza jedne kompanije za oglašavanje nekretnina.

Očekivalo se da cene padnu na tamošnjem tržištu, zbog učestalih zemljotresa i korona krize, međutim, desilo se suprotno. U Zagrebu su cene na početku 2021. na istom nivou kao početkom prošle godine, prenosi Seebiz.

Ipak, Rijeka se definitivno istakla, kao najbrže rastuća lokacija u toj zemlji. Cena po kvadratu trenutno iznosi 1.780 evra. To je svakako dosta manje u odnosu na Zagreb, gde je prosečna cena po m2 - 2.159 evra, ali ta cifra s druge strane - stagnira u odnosu na prošle godine.

U Rijeci je, u odnosu na januar 2019, evidentan rast od 16%. Istovremeno, cene kuća u Rijeci neznatno su rasle u tom periodu, pa je sada prosečna cena po kvadratu svega 23 evra viša, i iznosi 1.473 evra.

Nasuprot tome, Dubrovnik oseća posledice krize, te beleži negativan trend u poslednje dve godine. U odnosu na 2019, cene stanova su niže za 5,22 odsto. Bez obzira na to, i dalje su paprene: metar kvadratni u ovom gradu vredi 3.628 evra.

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    20. februar 2021 | 20:14

    Где год је тамо била већа концентрација Срба, радило се, нису били само на услузи странцима. Још иду по инерцији... Већ кукају што нема Срба - угуши их последња католичка џамахирија у Европи.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>