• 0
 ≫ 

Porušili pravila o nekretninama: Bazen digao cene najma i za 200 evra, ne mogu da postignu da ugrade

 ≫ 

Ovo ruši savete o nekretninama koji su važili decenijama

  • 0
Bazen, žurka, proslava rođendana, parti, party

Foto: Shutterstock

Jedna od najčešćih reči koja je bila u pretragama bila je "bazen". Interesovanje za kućama sa bazenima naročito je poraslo tokom korone.

Tako, oni koji grade bazene, imali su prilično posla.

Oko 94.000 novih bazena uz izgrađeno je tokom 2020. godine, pokazuju podaci o dozvolama u Americi. A poznato je da je i u Srbiji skočila tražnja za kućama s bazenom.

To predstavlja skok od 21% u odnosu na 2019. godinu, a države poput Arizone, Teksasa i Floride izdale su dozvole 30% više. Osim korone, na to je uticala i odluka i činjenica da su se vlasnici kuća preusmerili su na stvaranje mesta za odmor u svom dvorištu.

Ovo ruši savete o nekretninama koji su važili decenijama: Ugradite bazen, ne da biste povećali vrednost svog doma, već da biste uživali u njemu.

Ranije, kuće s bazenom bile su na oglasima 5 dana duže nego one bez.

Između održavanja i mesečnih troškova za grejanje i čišćenje, mnogi kupci obično su više navodili nagativnih strana bazena nego pozitivnih. To se menja.

Za one koji iznajmljuju kuće putem Airbnb, bazeni su dodatna pogodnost. Prošle godine, oni su naplatili približno 200 dolara više po noći za imanje sa bazenom nego za uporedivo imanje bez.

A oni koji ih ugrađuju navode da imaju ugovorene poslove tokom cele 2022. godine. Ukazuju i da postoje liste čekanja za materijale, a neke se cene za 40-50% više nego obično.

Nisu samo bazeni ti koji se traže, skočila je i potražnja za hidromasažnim kadama koja je veća za 400%, a proizvođači prijavljuju šestomesečna čekanja na narudžbine za izgradnju i opremu.

Do kašnjenja dolazi zbog veoma velike potražnje za proizvodima, gašenja fabrika i nedostatka materijala na ovom tržištu.

Video: Svako bi poželeo da ovako započne nedelju: Oko je sneg ali ona uživa dok doručkuje u termo bazenu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>