• 8

Baldahini, tople kade, roštilj, bazeni: Top vikendice na obroncima u Srbiji, a ovo im je i cena

Fruška Gora i ovog proleća doživljava bum, a sezona je krenula s početkom aprila. Očekuje se nalet turista oko Uskršnjih praznika

  • 8
Kuća vila bazen

Foto: Shutterstock

Lepo vreme koje se najavljuje u narednom periodu i praznovanje oko Uskrsa i 1. maja, pri čemu se ne radi 30. aprila, 1, 2. i 3. maja, mnogi će koristiti za kratka putovanja i beg iz svakodnevice.

Pre svega mislimo na one koji su vezani za kancelarije ili rad od kuće, u većim ili manjim gradovima Srbije, a željni su odmora u prirodi. Porodice pogotovo. Stoga ne čudi što je maltene ceo april bukiran. To nam je potvrdila i Katarina Bogdanović, iz "Halo oglasi nekretnine", dodajući da ima rezervacija i za period posle praznika.

Ovih dana najviše se traže kuće, i to one u kojima može da boravi nekoliko parova. Srećom, naša zemlja obiluje brojnim takvim prostranim objektima za stanovanje, a vlasnici su se za opciju rentiranja masovno odlučivali tokom 2020, kada su videli koliko cveta lokalni turizam.

Zbog četiri pomenuta neradna dana, koja svakom zaposlenom sleduju po zakonu, mimo dana odmora, sasvim je sigurno da se uveliko prave planovi za jedno solidno putovanje van mesta stanovanja. Zanimljivo je da su najčešći upiti od strane porodica sa decom i parova, a Katarina Bogdanović, kao posebno atraktivnu lokaciju, izdvaja vojvođanski biser - Frušku Goru.

Uživanje u pogledu na Dunav, degustacija karlovačkih vina i šetnja stazama zdravlja, samo su neki od razloga zbog kojih naši građani, ali i stranci, rado posećuju planinu visoku 539 metara.

Tara, Zlatarsko jezero, Fruška gora

Fruška Gora / Foto: Shutterstock

3 stvari se posebno traže

 

Ono što možemo da primetimo jeste da je sve više luks kuća u tom predelu, i da posetioci neretko menjaju hotelski smeštaj ili apartmane za vikendice za iznajmljivanje. Razlog? Veća sloboda, dvorište, prostranost, komfor. Uz to, gotovo svaka kuća ima veliki plac sa bazenom, roštiljem, baštenskim nameštajem.

Upravo to nam je napomenula i naša sagovornica iz "Halo oglasi nekretnine", rekavši da su to elementi na kojima se ovog proleća "insistira". Dakle, sama lokacija, internet ili TV, više nisu jedini presudni faktori za iznajmljivanje.

 

Recimo, u prilog tome ide i nedavna vest da je nameštaj kompanije "Christopher Knight Brands" (pletene i bagremove stolice koje služe za baštu) na kojem su sedeli princ Hari i Megan Markl tokom intervjua kod Opre Vinfri - rasprodat u rekordnom roku.

Tu je reč o marketingu, brendiranju i popularnosti, ali su ljudi generalno sve više skloni tome da traže ambijent. Korona kriza je dosta uticala i na našu psihu, svima je potreban mir, ali i dostupnost određenih elemenata. Vlasnici kuća za rentiranje to prepoznaju.

Isto tako, novi trend su različite cene, u zavisnosti od - ne samo perioda godine ili određenih značajnih datuma - već i dana u nedelji. Otprilike, kao kada zakupljujete prostor za svadbu: najskuplji su subota i nedelja, dok su radnim danima niže cene.

 

Takav je slučaj sa jednom prelepom vilom u naselju Banstol, kod Fruške Gore. Cena rentiranja za petak/subotu, odnosno nedelju/ponedeljak je 170 evra, a za vikend (subota/nedelja) - 200 evra. Cena radnim danima, dakle, od ponedeljka do četvrtka iznosi 150 evra.

Kako se navodi u oglasu, reč je o novogradnji, vila leži na 24 ara placa, nameštena je i renovirana, ima terasu, bazen, kamin, garažu, podrum, zatim galeriju sa pogledom na grad, dva kupatila i veliku dnevnu zonu, koju čine soba, trpezarija i kuhinja.

 

Pažnju nam je privukla još jedna vikendica iz istog naselja, a za nju cena takođe varira. Zakup za jednu noć je 200 evra, za dve noći 250 evra, a za tri noći - 350 evra. Kompletno je nameštena i opremljena, i kako se ističe, "pogodna je za porodicu ili poslovne klijente koji rade preko interneta". Mesečni zakup je 800 evra.

Novu sezonu od aprila započinje još jedna vila iz okoline vojvođanske planine, a u prethodnom delu teksta možete videti kako ona izgleda. Napominje se na Instagramu da "najam cele kuće nije moguć". Takođe kažu, "gostima nudimo smeštaj u porodičnim sobama i mogućnost ishrane; naši kapaciteti su mali i brzo se popune".

Baldahini i nestvaran pogled dižu cenu

 

Moguće je dobiti komadić Provanse ili Toskane i u Srbiji, jer se sve više vlasnika placeva i kuća trudi da napravi prelep ambijent za svoje goste. Mahom su to kuće okružene poljima, šumama ili vinogradima, sa prelepim terasama, pogledom, bazenom i krevetima s baldahinima.

 

Upravo Fruška Gora obiluje takvim vilama, a cene idu od 300 evra za noć, pa do opcija "na upit". Uglavnom se izdaju na dan, za razne proslave, korporativna druženja ili porodične odmore. Jedna od njih je udaljena od Novog Sada desetak minuta. Ima internet, bazen, roštilj, TV, klimu.

Takođe, tu je i vila koja nudi đakuzi na otvorenom, a nalazi se na obroncima Fruške gore. Poseduje tri spavaće sobe, veliki dnevni boravak sa kaminom, kuhinju, dva kupatila i veliki natkriveni trem, idealan za uživanje.

U oglasu jedne fruškogorske nekretnine za rentiranje piše: "Oko kuće se prostire betonirana terasa na kojoj se nalaze sto i stolice, garnitura za sedenje (u letnjem periodu i suncobrani), mesto za roštilj, sač, kotlić. Iza kuće se nalazi spoljni tuš i manji toalet".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vila MP Banstol 4* (@vila_mp_banstol)

 

Dodaje se:

"U prostranom, travnatom dvorištu, za klince je postavljena trambolina (305 cm) i, naravno, za sve uzraste bazen sa plažom (7m x 4m, dubina 1.32 m) i ležaljkama, stolicama na rasklapanje i lejzi begovima. Takođe u našem dvorištu se nalazi topla kada (drveno bure napunjeno toplom slanom vodom) koje omogućava našim gostima kupanje i u hladnim mesecima. Bure ima ugrađen šporet na drva i loženjem se održava temperatura vode. Voda se ugreje do 45 stepeni".

Video: Ovo je jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    10. april 2021 | 15:37

    Znaci ovako Srbi proslavljaju Vaskrs, sad mi jesno zasto se kukalo i brinulo da li ce da nas zatvore i zabrane Vaskrs. Ja sam mislio da se Vaskrs slavi kod kuce u krugu porodice, uz porodicni rucak, itd. A inace sveopsta kuknjava kako nemamo para a najskuplji aramzmani su rasprodati.

  • Sjjd

    10. april 2021 | 11:24

    A naslovna slika iz kuce koja vredi zajedno kao sve nabrojane vikendice...

  • Gallis

    10. april 2021 | 10:42

    Fruška Gora jes malena al' je časna i poštena!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>