• 18

Prodaju stan u Beogradu i kupe dva u ovom gradu: Do centra prestonice za pola sata

Cene nekretnina u Pančevu rastu u poslednje vreme, ali je isto i u Beogradu, tako da mu naš glavni grad i dalje dosta "beži" u tom pogledu...

 • 18
Grad Pancevo

Foto: Wikipedia/Dungodung

Moderan i sve naseljeniji grad na ušću reka Tamiš i Dunav poslednjih godina, pa možemo reći i meseci, beleži više cene stanova (posebno kada je reč o novogradnji), ali i veći priliv stanovnika.

Udaljeno svega 19 km od centra Beograda, Pančevo je idealno za one koji rade u prestonici i putuju na posao svaki dan, a sa druge strane, teže mirnijem, vojvođanskom načinu života i ne žele mnogo da "stanje" novčanik kupujući nekretninu.

Iako je došlo do porasta cena u ovom gradu, tako je i u svim drugim gradovima, posebno u Beogradu, pa se ova investicija svakako isplati. Još od prošle jeseni, cene stanova u novogradnji skočile su za oko 50 odsto, i sve se više gradi. Pančevo je dobro povezano i sa Novim Beogradom, gde je pregršt kompanija.

Takođe, do posla u Beogradu se lako stiže i svojim prevozom, pa je računica na kraju meseca jasna. Pančevo se neprestano širi i postaje atraktivnije i za ulagače, a pre svega, možemo istaći Severnu industrijsku zonu i interesovanje stranih investitora.

Od Glavne autobuske stanice u Pančevu do Pančevačkog mosta stiže se za 25 minuta, i to autobusom, a ono što je takođe bitno jeste da ta vozila saobraćaju na svakih pola sata. Popodne i ujutru, kada je obično najveće zagušenje u saobraćaju, idu na 15-ak minuta.

Ako imamo u vidu da je prosečna cena stana u Pančevu 1.200 evra, to znači da je ona veća od cene na koju nailazimo u nekim perifernim kvartovima Beograda. Za stan u centru grada potrebno je izdvojiti oko 1.500 evra.

Grad Pancevo

Foto: Wikipedia/Dekanski

Podsećamo, do pre četiri godine, prosečna cena stana iznosila je od 750 do 1.000 evra.

Ali, ako posedujete stan u prestonici, optimalne kvadrature i na dobroj lokaciji, za njega sasvim sigurno možete kupiti dve prosečne stambene jedinice u gradu na Tamišu. Uostalom, svakako vam ostaje dosta novca od prodaje, a selite se svega 20-ak kilometara od jezgra Beograda.

Upravo to je ono što Pančevu daje konkurentnu prednost u odnosu na druge manje gradove. Već je poznato da se Beograđani u sve većem broju sele u Pančevo, mada ima i ljudi iz drugih mesta u Srbiji. Procena je da će Pančevo do narednog popisa imati "par hiljada" žitelja više, stoga je potrebno praviti mudre urbanističke planove.

Jedan od "strahova" Pančevaca upravo bi mogao biti vezan za to da njihov grad vremenom na postane užurban i prenaseljen kao Beograd, budući da nosi epitet mirnog i jednostavnog grada koji, pritom, ima šta da ponudi.

Da li biste se preselili iz Beograda u Pančevo?

Glasajte

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • kadakonesad

  Prodam stan u Bgd ,kupim u Pančevu, postanem Pančevac ,i onda me bije glas da sam među najgorim vozačima !

  6
  1

  Podelite komentar

 • Mitar

  Centralne beogradske opstine su zagadjenije od Panceva. U svakom pogledu.

  15
  7

  Podelite komentar

 • Vesa

  I dišu vazduh čist iz Rafinerije

  18
  11

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke