• 5
 ≫ 

Još jedan deo grada gde je postalo nemoguće naći parking mesto: Garaže već sada vrede do 18.000 evra

 ≫ 

Visoke su i cene mesečnog zakupa, koje idu do 200 evra

  • 5
Bicikl i bahato parkiranje

Foto: Telegraf.rs

Cene garaža za parkiranje u Beogradu dostigle su rekordne visine, a rast cena bi tek mogao da usledi, budući da je sve više zainteresovanih kupaca. Razlog? Postaje nemoguće parkirati se u nekim delovima grada, kao što su centar, Vračar, pa i Novi Beograd, a sada je u fokusu i Lion.

Otmeni deo Bulevara Kralja Aleksandra postao je prenatrpan, i čini se da je nagli rast gradnje krenuo tek od pre nekoliko godina. U skladu sa tim, više je ljudi, porodica i automobila, tako da nekada morate da "obrnete" više krugova kako biste se parkirali - i to ne samo popodne kada se ljudi masovno vraćaju s posla.

Dakle, izazov s parkiranjem na Lionu stanare ili one koji posete ovaj deo grada - prati maltene ceo dan. Pritom, treba istaći da za neke ulice (ili strane ulica) važi III zona. Nedavno smo pisali o tome da bi postojanje metroa u našoj prestonici moglo uticati na pad cena garaža, ali to je samo predviđanje.

Visoke su i cene mesečnog zakupa, koje idu do 200 evra. I ovde možemo prepoznati klasičan model "ponude i potražnje", odnosno, kada se javi deficit - skaču cene. Slobodno možemo reći da jedna garaža u Beogradu, na top lokaciji, vredi kao manji stan u provinciji, tj. u gradovima koji "nisu na glasu".

Sumirali smo kako se kreću cene za kupovinu garaže na Lionu i oko njega, a prosečna cifra je 15.000 evra za prostor od oko 12 kvadrata. Takođe je popularna ulica Vojislava Ilića, a sledi da je cena po kvadratu oko 1.250 evra. U Preševskoj je trenutno oglašena garaža, gde je m2 oko 1.000 evra.

Izdaje se malo više od 11 kvadrata za 12.500 evra. Kajmakčalanska je takođe veoma tražena ulica, pre svega kada je reč o stanovima, zbog blizine Kalenić pijace, grada, Liona poviše i Crvenog krsta, zatim Beogradskog dramskog pozorišta i brojnih kafića i radnji. Tu se prodaje garaža veličine 14 kvadrata za čak 17.500 evra.

U oglasu stoji: "Nalazi se na električnoj platformi, u prizemlju nove zgrade. Dozvoljeni gabariti su: visina 2 metra, težina 2.000 kg (2t)". S druge strane, garaža od 12 kvadrata koja se ceni za 15.000 evra, a smeštena je u Ulici Đevđelijska, predviđena je samo za manja i srednja vozila. Tačnije, nije pogodna za džipove i karavane.

Video: Čadež na elektotrotinetu u Palatu Srbije: Za manje zagađenja vazduha i više biciklističkih staza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    1. jun 2021 | 10:41

    Uz plate rastu i cene života u Srbiji, pa tako dodjemo na isto..

  • Vladimir Marković

    1. jun 2021 | 12:46

    Ko nema svoje garažno mesto treba da plati duplu registraciju jer koristi javne površine.

  • jaja

    1. jun 2021 | 13:40

    das 20000 evra da bi mesecno uzimao 50e, hahahahaha koji biznis

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>