• 0

Šta umanjuje cenu nekretnina, iako stan na fotografijama izgleda vrhunski?

Nije sve onako kako izgleda... Ovih 5 trendova s Instagrama mogu biti i mane prilikom prodaje

  • 0
luksuzno kupatilo Foto: Freepik

Dom uređen po poslednjim trendovima možda izgleda fantastično na vašem Instagramu, ali treba da znate da ulaganje u najnovije "modne" aktuelnosti - nije uvek dobra ideja i, zapravo, može da "obori" cenu nekretnine koju prodajete.

Otkrivamo vam nekoliko trenutno popularnih "detalja", odnosno komada nameštaja u stanu koji se svakodnevno "vrte" na društvenim mrežama i dobijaju mnogo lajkova, ali - to ne znači da su te nekretnine i u realnosti primamljive kupcima.

1. Samostojeće kade izgledaju fantastično, ali uglavnom su dosta nepraktične. Vizuelno se uklapaju u nove, moderne, minimalističke stanove, ipak, zahtevnije su za održavanje. Zauzimaju više prostora, manje su praktične prilikom ulaska/izlaska u kadu, a pristup cevima - ako dođe do curenja - može biti veoma skup. Ovakve kade, takođe, zahtevaju dodatni prostor za odlaganje peškira ili sapuna/šampona, koji obično stoje na uglovima konvencionalne kade ili na policama unutar tuš kabina.

2. Pozlaćene drške, recimo, na kuhinjskim elementima jesu elegantne, ali bi neki stručnjaci rekli i da su "previše trendi", ma koliko arhaično delovale. Glavni problem je što ubrzo nakon postavljanja mogu izgledati "prljavo", i ne uklapaju se tako lako u ostale komade nameštaja, posebno kada boja izbledi, a drška se pohaba.

3. Kućne teretane izgledaju "bombastično" na društvenim mrežama, i posebno su zaživele tokom 2020, usled pandemije i karantina. Međutim, sada kada su mere ublažene, ljudi se masovno vraćaju "pravim teretanama" koje nemaju zamenu. U tom smislu, soba za vežbanje u kući može postati suvišna, a potencijalni kupci bi, možda, želeli da korisnije iskoriste prostor. Neverovano, ali dodatni prostor pretvoren u kupatilo ili spavaću sobu - može podići cenu vaše nekretnine za čak 15 odsto.

4. Kuhinjsko ostrvo bez sumnje izgleda fenomenalno na fotografijama, i pre svega odaje utisak modernog, luksuznog životnog prostora. Influenseri posebno vole takav enterijer. Međutim, "rezervisani" su samo za velike stanove, i mogu da naprave problem u skučenim kuhinjama. Kako kupci danas najviše traže stanove od 45 do 60 kvadrata, jasno vam je da kuhinjsko ostrvo za većinu može biti greška.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SonyaMeares (@sonyameares)

5. Živopisni špajz je odraz "tipičnog stana iz američkog filma", zar ne? Kada vidite sve te besprekorno poređane testenine, džempove, kremove, čajeve i ostale sitnice, sigurno vam se dopada ideja da u svom stanu imate zasebno mesto za čuvanje hrane. Ostava zaista može biti odlična karakteristika za kuhinju, ali ne svaka: moraju biti dobro uklopljene u prostor i istinski korisne - da bi bile privlačne budućim vlasnicima stana. Problem je što mogu da oduzmu mnogo mesta u stanu, i to direktno smanjuje cenu nekretninu, prema mišljenju nekih eksperata.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>