• 54
 ≫ 

Mladi parovi hrle u ovaj beogradski kvart: Zovu ga "veliko gradilište", kvadrat ide na 1.500 evra

 ≫ 

Ovaj deo Beograda privlači sve više porodica, jer je relativno blizu grada, a opet miran i "ušuškan"

  • 54
Mirijevo 2, panorama Printskrin: Google Maps

Kada govorimo o perifernim naseljima, svakako ne možemo očekivati da budu "nadomak" centra i nekih glavnih ulica, ali ako su dobro povezani - mogu biti dobitna kombinacija.

Pre svega, zato što sa druge strane nude mir, okruženost zelenilom, izolovanost od masovne buke i gužve, ali i "preterane" gradnje. Ulice su šire u kvartovima na obodu grada, te su zgrade manje zbijene i komfornije.

Takođe, sve se više ulaže u infrastrukturu, urbanizam i modernizaciju samih objekata.

Sada govorimo o Mirijevu 2, naselju u blizini Zvezdarske šume, koje je u poslednje vreme dobilo mnogo novih stambenih objekata, ali i zadržalo stariji izgled: tu su i dalje niže zgrade, porodične kuće, ulice su tihe, ima dosta parkova i snabdevenost je, generalno, dobra.

Upravo to privlači nove stanare svakodnevno, posebno mlade bračne parove sa decom. Kada se isključite sa auto-puta i krenete ka Malom mokrom lugu naići ćete na mnoštvo praznih zemljišta koja "čekaju" kupce.

Beograd se masovno širi, tako da ni periferna naselja više nisu potpuno periferna. Mirijevo 2 je dobro povezano sa ostatkom gradom, a kako je kvadrat skočio svuda, svakako je povoljnija opcija od, recimo, obližnjeg Bulevara.

Ipak, i tu je primetan rast cena.

Zelenilo, tihe ulice, uređene terase

Kvadrat prosečno košta 1.200/1.300 evra, ali se sve češće nalazi i za 1.500 evra. Stan u Mirijevu 2 od 67 kvadrata trenutno se prodaje za 84.000 evra, ali treba pomenuti da se nalazi na 6. od šest spratova što utiče na cenu.

kuća Foto: Freepik

Isto tako, prodaje se i nekretnina vrlo tražene veličine - 48 m2 - za oko 68.000 evra, što znači da je cena po kvadratu iznad 1.400 evra. U ovom slučaju, reč je o visokom prizemlju, a zgrada ima osam spratova.

Mirijevci iz dana u dan dobijaju nove komšije, a ovaj deo grad prati nezvanični epitet "veliko gradilište". Ipak, zgrade mogu biti sasvim dobro raspoređene, jer ima prostora.

Ono što, osim cene i relativne blizine gradu, dodatno privlače mlade porodice jeste pristup šumi i parkovima koji se nalaze između zgrada, a koji su idealni za decu i njihovo odrastanje.

Osim toga, ulice su prohodne, terase uređene, uglavnom ukrašene cvećem, što svakako doprinosi boljem izgledu naselja i njegovoj reputaciji.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ppp

    26. jul 2021 | 13:59

    Do juče živeli tamo gde ni asfalta nema, a sada sem Vračara im ne valja ni jedan drugi deo grada. Najgore su tikve pokondirene.

  • zeljko

    26. jul 2021 | 11:57

    pre ces da sitgnes u Smederevo, nego u Mirijevo

  • Eee

    26. jul 2021 | 11:57

    BEZ KUĆE SI NIŠTA!!!VERUJTE!!! SVOJA SLOBODA I SVOJ MIR.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>