• 4
 ≫ 

Znate li šta je Hanare Zen? Ako živite u malom prostoru, a radite od kuće, ova ideja je zlata vredna

 ≫ 

Trend nam dolazi iz Japana

  • 4
Hanare Zen

Foto: KI Star Real Estate

Rad od kuće, nastao kao masovna pojava usled pandemije, definitivno je pomerio granice u poslovnom svetu.

Vremenom se rodila potreba da kućne kancelarije budu lepše, praktičnije, komfornije. Pitate se kako komfor i mali prostor idu zajedno? Evo jednog adekvatnog primera.

Japanski dizajn poznat je po svom minimalizmu i po tome što stvari čine jednostavnim. Stoga ne čudi što vodeći građevinar u zemlji pokušava da se "uhvati u koštac" sa nedostatkom prostora kod kuće, pa pravi male objekte kao kancelarije.

Mogu se izraditi pored kuće za samo dva dana, ako to dozvoljava lepo vreme.

Tzv. Hanare Zen je zgrada široka 91 cm i duga 1,8 metara, opremljena utičnicama za struju, radnim stolom i sa još vrlo malo detalja.

"KI Star Real Estate", popularna firma za izgradnju objekata, počela je 6. septembra da prima porudžbine za Hanare Zen, nadajući se da će pronaći klijentelu među onima koji rade od kuće, ali u skučenom prostoru.

Hanare na japanskom jeziku znači "odvojen", dok je zen poznata odrednica. Zapravo, Hanare je u prvi mah stvoren kao neka vrsta skladišnog prostora, ali se zbog pandemijske situacije javila potreba da se razvije u radni prostor.

Zen u imenu ima simbolično značenje, i predstavlja minimalistički koncept, tako da se primat da samo onome što je zaista potrebno u radnom prostoru. Kao što možete videti na fotografijama, to su sto, stolica, lampa, laptop, slika na zidu, biljka.

Kažu da je dizajniran za ljude koji imaju poteškoće u pronalaženju udobnog prostora za rad u svom domu i ne žele da ometaju svoju porodicu, prenosi Gardijan.

Video: Praktičnost na delu: Ova soba može biti sve, od spavaće, trpezarije pa sve do gostinjske sobe, idealno zaa sve koji imaju male stanove

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    16. septembar 2021 | 09:05

    Poljski wc. Ekstra

  • nikolas

    16. septembar 2021 | 09:04

    POSLODAVCI CE RADNIKE TERATI DA RADE IZ ,KAVEZA ZA ZIVINU, JOS MALO !!!

  • Bhm

    16. septembar 2021 | 09:13

    Kad se budem riduo kao izopaceni Japanac mozda ću razumeti i hteti da zivim njihov zen a dotle me te budalastine ne zanimaju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>