• 8

Pregradio lođu, stavio krevet i izdaje prostor kao spavaću sobu: Cena zapanjila Novosađane

Cene su drastično skočile, bilo da je reč o prodaji ili izdavanju stanova, i vlasnici koriste svaku priliku da zarade... Ipak, 2022. trebalo bi da "ohladi" tržište

  • 8
Garsonjera

Foto: Shutterstock, Twitter/@dzinglbau

Nije tajna da su nekretnine top globalna tema mesecima unazad, budući da je to jedan od retkih sektora koji je uspeo da odoli kovid krizi.

Međutim, postavlja se pitanje dokle "balon može da se širi", sve dok ne pukne, budući da su cene na maksimumu.

Koristi imaju svi vlasnici nekretnina, i oni koji prodaju, i oni koji izdaju stanove/kuće/vile, bilo dugoročno ili na dan, nedelju dana.

Ali, mnogi u poslednje vreme prelaze granicu, određujući visoke cene za skromne ponude. Zapravo, neki izdaju preuređene prostore, male i skučene - kao stanove, tj. garsonjere.

U svemu bitnu ulogu igra i lokacija. Recimo, nedavno smo pisali o stanu u Splitu od 40 kvadrata, koji se prodaje za čak 230.000 evra.

Ovoga puta "iznenađenje" stiže iz srpske Atine. Naime, jedna korisnica Tvitera podelila je post sledeće sadržine: "Čovek zatvorio terasu, u nju ugurao krevet i izdaje garsonjeru za 250e. Ja ne mogu ovaj narod".

Garsonjera

Printskrin: Twitter/@dzinglbau

Na fotografiji iznad možete videti kako to izgleda. Verovali ili ne, ovako preuređena lođa/terasa, izdaje se za 250 evra mesečno. Tačnije, ovaj deo je navodno spavaća soba u okviru garsonjere.

Usledila je lavina komentara na društvenoj mreži, a jedan je glasio: "Pa ovde ni posteljinu ne možeš da promeniš". Takođe, ljudi su komentarisali da u ovom slučaju onda "nije reč o garsonjeri, već o jednosobnom stanu".

 

Krajem jula, Novosađane je razbesneo i oglas za stan koji je glasio ovako: "Izdaje se stan u Radničkoj ulici! U pitanju je LUKSUZ. Cena 400 eura plus računi i depozit u visini jedne kirije. Stan ima 60m2, 2. sprat. Ko nema para neka preskoči oglas, nisam ja kriv za Vaše finansije".

Kako komentarišete ovakve oglase? 

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gera

    25. septembar 2021 | 09:53

    Ako ima budala koje ovo hoće da plate, zašto da ih ne odere?

  • Bivši smrdigrađanin jednog smrdigrada

    25. septembar 2021 | 09:51

    Dok god ima ovaca za šišanje, biće i ovakvih ponuda. Tako nam je kad i dalje svi hrle u smrdigrade pune šarenih laža. To je lažni kapitalističko-komunistički san. Još uvek u gradovima može da se životari od uglavnom nerada, kirija, ili polu lažnim poslovima. Dok sa druge strane pravi zdrav i normalan život na selu je i dalje kao kuga. Svi beže od toga. Dokle će tako ne znam. Balans je odavno narušen, većina živi u smrdigradovima svih veličina. Da ne bude kasno posle za povratak građana na selo, tj beg iz smrdigradova.

  • Ništa čudno

    25. septembar 2021 | 12:49

    Pre par godina odem kao studentkinja da tražim sobu za iznajmljivanje.Odem u stambenu zgradu na Novom Beogradu u Jurija Gagarina po preporuci koleginice sa fakulteta.Malo je reći da sam se zabezeknnula! Studentkinja iz unutrašnjosti kojoj su roditelji kupili jednoiposoban stan je od terase 2x2,5 m napravila sobu za izdavanje, a dnevnu sobu je pregradnim zidovima od šper ploča podelila na tri dela kao tri tri zasebne sobe za izdavanje u koje staje samo fotelja na rasklapanje i mala komoda. Jedina spavaća soba u stanu je njena soba. Kuhinja - rešo, sudopera i maleni sto za 4 osobe. Ladno devojka izdaje ,,sobe" za stanovanje po 150 evra.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>