• 12

Ni Džej Lo nije pošteđena: Milijarderi kupili stanove u zgradi punoj "felera", i to u srcu Njujorka

Prosečne prodajne cene porasle su za 12% u periodu april-jun, dostigavši 1,9 miliona dolara

  • 12
Dženifer Jennifer Lopez Menhetn Njujork

Foto-ilustracija: Shutterstock, Profimedia/ENT/SplashNews.com

Dženifer Jennifer Lopez Menhetn Njujork

Foto-ilustracija: Shutterstock, Profimedia/ENT/SplashNews.com

Cene nekretnina na Menhetnu dostigle su maksimum svih vremena u drugom tromesečju 2021, pošto su se kupci vratili u grad i povećali potražnju za najvećim i najskupljim stanovima.

Dakle, elitni deo Njujorka je na putu oporavka od krizne 2020, kada su građani masovno "bežali" sa ostrva, ali se kupci stanova takođe suočavaju i s velikim problemima.

Prosečne prodajne cene porasle su za 12% u periodu april-jun, dostigavši 1,9 miliona dolara.

Ipak, prema pisanju BBC, sada su falični liftovi, curenje i užasna buka samo neki od problema koji muče američke milionere i milijardere, koji su kupili stanove u jednom od njujorških najskupljih nebodera.

Naime, stanari bulevara Park avenju 432 (Park Avenue) tuže graditelje za 250 miliona dolara jer se nisu pobrinuli za 1.500 prijavljenih problema i falinki u zgradi. U tužbi se navodi da su građevinski feleri "ugrozili stanare i njihove goste, te izazvali neprijatnosti".

Sporni neboder na Menhetnu je, inače, otvoren 2015. godine, a neki od kupaca nekretnina su slavna pevačica i glumica Dženifer Lopez i njen bivši verenik Aleks Rodrigez, zatim saudijski magnat Favaz Alhokair i mnogi drugi.

U tužbi, pred Vrhovnim sudom Njujorka, kao glavni problemi navode se i eksplozija električnih instalacija zbog kojih je ceo neboder bio bez struje, velika buka i vibracije.

Cev za otpad koja se pruža duž cele zgrade "zvuči kao bomba", kada se u nju odlaže đubre, dodaje se. Mnogi problemi navode se kao "bezbednosni". Recimo, liftovi se često zaglavljuju, pa bi stanari u njima ostajali zarobljeni satima.

"Vlasnici su platili desetine miliona dolara za svoje stanove. Ne samo da nisu dobili ultraluksuzne stambene prostore koji su im obećani, već je zgrada prepuna falinki i kvarova", piše u tužbi.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Falš kontinent

    26. septembar 2021 | 15:57

    Cela amerika je spolja gladac, iznutra jadac. Nekretnine su samo kap u moru "američkog sjaja" kako oni sebe predstavljaju

  • Žika

    26. septembar 2021 | 17:44

    "I bogati plaču" - naziv poznatog filma.

  • Uh ...

    26. septembar 2021 | 15:50

    Tuga pregolema ...😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>