• 15
 ≫ 

Prodaju stan u gradu da bi kupili kuću u ovom mestu: 90 kvadrata otišlo za 22.000 evra

 ≫ 

Udaljeno oko 35 km od Beograda, Kačarevo je idealno za posedovanje vikendice, ali čak i za preseljenje, zavisno od vašeg stila života

  • 15
devojka pije kafu, zimska idila, kuća

Foto: Freepik

Postoji jedno gradsko naselje na teritoriji grada Pančeva za kojim vlada specijalna pomama, a to je Kačarevo, udaljeno nepunih 35 kilometara od Beograda.

Kako kaže jedna naša čitateljka koja tamo ima kuću, nedavno je prodata nekretnina slična njenoj, od oko 90 kvadrata, za svega 22.000 evra. Dodaje da trenutno nije tako lako naći kuću u Kačarevu, jer su Pančevci zainteresovani.

Štaviše, prodaju stanove u ovom gradu, iako cene pretenduju da porastu jer Pančevo biva sve atraktivnije, kako bi kupili kuću sa dvorištem u ovom mestu. Podsećamo, tražnja za vikendicama i kućama van grada - za život, posebno je pojačana otkako je krenula pandemija. Nedavno smo pisali i o Kosmaju, gde je kvadrat već 1.000 evra.

Meštani Borče takođe traže Kačarevo, zbog blizine, a posebno oni koji sebi mogu da priušte stan u gradu i kuću na selu. Deli ih oko 50-ak minuta vožnje, što je idealno ako ste vozač, a radite u gradu i želite svoju oazu mira u ovom vojvođanskom mestu.

Prema zvaničnim podacima, davne 1792. u Kačarevo su se doselili nemački doseljenici i selo je tada nosilo naziv Franzfeld. Ima svega nekoliko hiljada stanovnika, ali bi moglo da oživi u narednim godinama, kako bude raslo interesovanje vikendaša.

Istraživali smo i domaće sajtove za prodaju nekretnina, i naišli na otprilike slične cene. Kvadrat je u proseku 300 evra, za solidnu kuću. Tako se 90 m2 prodaje za 30.000 evra, a bila je čak oglašena i nekretnina - koja više nije u ponudi - gde je kvadrat iznosio manje od 170 evra. Naime, 60-ak kvadrata je nuđeno za 10.000 evra.

luksuzna kuća vila aprtmani odmor

Foto: Shutterstock

Osim toga, Kačarevo je kao mesto idealno za posedovanje kuće za izdavanje leti, posebno ako uložite u enterijer i dvorište, te ga obogatite bazenom, roštiljem, đakuzijem na otvorenom. Takve vikendice su se dobro izdavale čitavog leta, za nekoliko desetina evra po danu.

Postoji šansa da Kačarevo i okolna mesta dobiju na atraktivnosti i kako se Pančevo bude dodatno razvijalo u budućnosti, o čemu smo takođe nedavno izvestili.

Da li biste menjali stan u gradu za kuću na selu?  Pišite nam u komentarima.

Video: Unuk rešio da obnovi dedinu kuću staru 200 godina: Veliki deo posla je sam odradio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    30. novembar 2021 | 09:23

    Prvo dodjite da vidite kako je u Kacarevu pa onda pisite nisto,i zaboravili ste da napomenete da morate proci kroz Skrobaru gde jako prijatno mirise i zaboravili ste da kazete da je Kacarevo slepo crevo gde posle njega nema sela niti icega znaci samo Pancevo i to je to

  • Ш

    30. novembar 2021 | 08:58

    A vazduh je idealan. Uspevaju mnoge tropske vocke hahahaha

  • Rajko

    30. novembar 2021 | 09:14

    Stan je za sirotinju u mozak !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>