• 7
 ≫ 

Da li vam se isplati stan na dan za Novu? Nema zakupa za jedno veče, cene skaču do 100%

 ≫ 

"Nijedan od apartmana nije moguće iznajmiti samo za novogodišnju noć!", piše u aktuelnim oglasima na domaćim sajtovima

  • 7
nova godina, stan, dekoracija Foto: Freepik

Stan na dan je tokom 2020, kao biznis, bio potpuno po strani. Za to postoje dva ključna razloga: mere koje se odnose na okupljanja i manjak stranaca u gradovima, koji bi našu zemlju posetili poslovno ili turistički.

Ali, onda se ova vrsta izdavanja oporavila ove godine, te smo tako nedavno pisali da vas nekretnina koja se u Železniku izdaje na dnevnoj bazi, može koštati čak 45 evra. Podsećamo, to su cifre koje regularno prate stanove locirane u centru ili na Novom Beogradu.

Iako pandemija još uvek traje, neke rigoroznije mere su ublažene, pa se već uveliko planira doček Nove, 2022. godine. Osim proslave u hotelima, restoranima, klubovima ili na otvorenom, ima interesenata i za iznajmljivanje stana na dan, tačnije na veče.

Ali, postoji caka.

Ako je suditi po popularnom domaćem sajtu, fokusiranom baš na oglašavanje stanova na dan, ove godine neće biti moguće zakupiti nekretninu samo na jedno (novogodišnje) veče.

Crvenim slovima stoji naznačeno: "Nijedan od apartmana nije moguće iznajmiti samo za novogodišnju noć!". Takođe se navodi da je minimum noćenja od 3 do 7, kao i da su cene veće u odnosu na regularne dane, i to za 30 do 100 odsto.

Iako još uvek ne deluje da su cene drastično skočile, u odnosu na prethodne dane/nedelje, vrlo je moguća da će cifra ići naviše kako budemo bliže 31. decembru, do kojeg nas dele nepune dve nedelje.

Beograd i Novi Sad ostaju naša dva najpopularnija grada kada je reč o iznajmljivanju stanova na dan, pri čemu srpska Atina u vreme Egzita postaje dom brojnim strancima. Vlasnici nekretnina tada imaju priliku da zarade maltene "za celu godinu".

luks stan Foto: Freepik

Podsećamo vas na priču o apartmanu sa jednom sobom, od 300.000 dinara za tri noći u Novom Sadu.

Ako tražite stan na dan u centru prestonice, recimo oko Obilićevog venca, trenutno se izdaje stan od 80 m2, za šest osoba, po ceni od 60 evra po danu. Neka minimalna cena za ovaj deo grada je 40 evra.

Inače, minimalni zakup je jedan dan, a kada je vikend - na dva dana. Međutim, u periodu oko Nove godine, stan možete iznajmiti na najmanje sedam dana.

To znači da vam za nedelju dana treba 420 evra za ovaj stan na dan. Ako vas je u njemu šestoro, i svako učestvuje u trošku, cena po osobi je 70 evra. Možemo zaključiti da iznajmljivanje stana na dan, na ovakvoj lokaciji, ipak košta više od većeg broja rezervacija u gradskim lokalima, budući da u sklopu njih imate i piće/večeru/muziku.

Pre malo više od mesec dana pisali smo i o tome, a evo kakve su ponude.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    19. decembar 2021 | 17:05

    Neralnis u, Jahorina za dvoje 5 dana 500.000 dinara, apartman na Avali dva nocenja 800e... Preteruju sa cenama.

  • Ja

    19. decembar 2021 | 15:11

    Mogu samo pod ili. za najblize drvo.

  • Ozenjen

    19. decembar 2021 | 16:38

    Isplati se, ako ide zgodna u pratnji.😀

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>