• 1

Najlepše vile Evrope možete i da kupite ili iznajmite: U jednoj su dve noći čak 33.000 evra

Svi navedeni objekti se nalaze u Italiji i Francuskoj

  • 1

Francuska i Italija su dom nekim od najpoznatijih svetskih zamkova, palata i grandioznih kuća na svetu, od dvoraca u dolini Loare do sicilijanskih uporišta i vila na Francuskoj rivijeri.

Mnogi objekti su čak dostupni za iznajmljivanje za venčanja ili zabave, noćenja ili degustacije vina. Možete čak i kupiti jedan - ako se vaš budžet proteže na milione dolara.

CNBC je napravio selekciju, a ovako izgleda najbolja ponuda, bilo da planirate kupovinu ili zakup.

The Godfather’s dvorac, Castello nel Chianti i palata u Kanu su objekti dostupni za kupovinu. Prvi od navedenih ima čak 22 spavaće sobe, nalazi se na Siciliji i za njega traže 6,8 miliona dolara. Okružen je prelepim parkom i prava je oaza za uživanje.

Castello nel Chianti je takođe dostupan za kupovinu, po ceni od 20-ak miliona evra. Ako želite da se bavite proizvodnjom vina, možda je ovo mesto za vas. Datira više od 1.000 godina unazad, a objekat je obnovljen 1980. godine, okružen je maslinjacima i vinogradima, a nalazi se između Firence i Sijene. Ima dovoljno prostora za goste, sa 25 spavaćih soba i 33 kupatila.

Palata u Kanu može biti vaša ako imate 136,9 miliona dolara. Kan, "igralište" bogatih i slavnih na jugu Francuske, dom je Le Palais Venitien, famozne vile izgrađene 1990. godine. Ima devet "stambenih apartmana", zajedno sa bioskopom, noćnim klubom, hamamom i vinskim podrumom. Okolo su šuma, teniski teren i jezero, sa pogledom na Mediteran.

Kada je reč o objektima raspoloživim za iznajmljivanje, CNBC izdvaja Chateau Des Joyaux u Francuskoj, luksuznu vilu Art Nouveau-style sa jezera Komo, zatim hotel Chateau du Grand-Luce, udaljen na oko dva sata od Pariza.

Chateau Des Joyaux nalazi se u dolini Loare, a izgleda kao iz Diznijevog filma, sa svojim prelepim tornjevima, jezerom i 22 spavaće sobe. Košta oko 33.000 evra za dve noći, ako gostujete usred nedelje. Vila je izgrađena 1854. godine i može se iznajmiti preko ovog sajta.

Druga zanimljiva opcija je italijanska vila, u kojoj nedeljni boravak košta nekih 41.250 evra. Nalazi se u regionu koji je inače poznat po kućama slavnih, ima pogled na jezero i planine, zatim kuvara i konsijerža. Uz osam apartmana gde može spavati 14 osoba, za iznajmljivanje je dostupan i sprat za zabavu, sa dve krovne terase.

Otmeni hotel Chateau du Grand-Luce se nalazi na otprilike dva sata vožnje od Pariza, a u pitanju je raskošno imanje iz 18. veka u dolini Loare, za koje kažu da je "verovatno najekstravagantnije u Evropi". Pozlaćen, Baronov apartman ima visoke plafone, pogled na baštu i dve prijemne sobe, a cena za noćenje je 7.502 evra.

Ako ne želite ni kupovinu ni zakup, već samo da posetite neke od najlepših vila u ovom delu Starog kontinenta, na raspolaganju su i Hotel de Crillon, Castello di Ama, Palais des Papes.

Video: Platiš 1000 evra pa doručkuješ u džakuziju sa pogledom na Alpe, a dezert jedeš u društvu lama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>