• 1

5 razloga zbog kojih turisti radije biraju stan na dan: Kako da napravite dobar biznis od toga?

Ono što se, u međuvremenu promenilo, otkako je stan na dan utihnuo kao opcija zbog korone i blokada - jeste da se mnoge nekretnine danas izdaju za potrebe rada

  • 1
Luksuzni stan Foto: Shutterstock

Usled ponovnog povećanog interesovanja za poslovna, ali i turistička putovanja, stan na dan je "oživeo", posebno sada kada kreće letnja sezona.

Izdavanje stana na dan je dobra prilika da zaradite dodatni novac koji će biti dopuna budžetu, i premda ima svojih mana, ovaj put ćemo se fokusirati na prednosti.

Ono što se, u međuvremenu promenilo, otkako je stan na dan utihnuo kao opcija zbog korone i blokada - jeste da se mnoge nekretnine danas izdaju za potrebe rada, odnosno kao apartmani za rad.

U tom slučaju je potrebno čak manje ulaganja, nego kada je reč o opremanju jedinice za stanovanje. Razloga zašto je stan na dan postao tako popularan ima nekoliko:

1) lokacija

2) cena

3) osećaj "kao kod kuće"

4) mogućnost okupljanja više ljudi

5) manje striktna pravila nego, recimo, u hotelu

Opšte je poznato kako stan na dan kao vid biznisa plane u vreme Egzita, u Novom Sadu, kada taj festival poseti mnogo stranaca. Odgovara im pristupačnija cena, dobra lokacija, opuštena atmosfera.

bazen, đakuzi, terasa, dvorište Foto: Shutterstock

S druge strane, gazdama sve to ide u prilog, ako izuzmemo eventualne štete u stanu (mada se uvek možete obavezati ugovorom). Cena po danu vremenom je rasla, sa nekih 20-25 evra u centru do 50 evra ili čak više, zavisno od lokacije i uređenosti stana.

Ipak, ono što treba da znate ako ste vlasnik, jeste da bi trebalo da idete u korak s vremenom i zahtevima ako želite da privučete klijentelu i postavite "jaču" cenu: dakle, bitno je da stan bude moderno opremljen, s udobnim krevetima, klima uređajem; da ima kablovsku televiziju, internet, dobre kuhinjske elemente i pribor. Takođe, prednost je ako stan ima (sređenu) terasu.

Možda vas umara da na svaka 3 dana izdajete stan novim ljudima, te se u tom slučaju možete odlučiti za iznajmljivanje određenim danima - recimo, vikendom. Možete ga oglasiti i kako želite, na primer, SPA vikend za dvoje u stanu na dan, ali u tom slučaju bi trebalo da ga adekvatno opremite.

Podrazumeva se đakuzi, prijatna atmosfera, adekvatna dekoracija itd. Svakako, cena bi mogla ići od nekoliko desetina do nekoliko stotina evra.

Video: Zavirite u unutrašnjost prvih 3D kuća koje su spremne za useljenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hazbo

    2. april 2022 | 13:31

    I evritji sami padaju s nebo... Ne mogu da verujem s ove moje ochi shta chuyem... Lele.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>