• 3

Želite manje sunca, zaštitu od vetra? Plutajuće hotelske sobe su budućnost, cena "prava sitnica"

Pearlsuite je idealan i za postojeća i za buduća odmarališta, lako se gradi i omogućava hotelijerima da povećaju broj apartmana

  • 3
Samonivelirajuće plutajuće sobe

Lazzarini Design Studio / Ferrari / Profimedia

Turizam je privredna grana koja je dosta pretrpela zbog korone, ali su odmori - povezani s njim - nešto za čim potreba ne jenjava.

Kompanije iz avio, hotelske i ugostiteljske industrije sada se trude više nego ikad da ponovo privuku turiste, te je tako i Karipsko more nedavno dobilo "parče raja" u vidu vazdužne plaže, prve takve na svetu.

Ovaj put, u fokusu su samonivelirajuće plutajuće sobe koje će postati pravi hit u industriji odmora i putovanja. Drugim rečima, posetiocima je predstavljen luksuzni "salon" za turiste, na vodi, koji obećava potpuni užitak ako volite leto, more, jezero.

Radi privatnosti, čitavo plovilo može biti pokriveno - navlačenjem krova, i može se pomerati u različitim uglovima, zavisno od toga da li želite više/manje sunca, zaštitu od vetra.

Pišući o ovim izvanrednim objektima, obbreport.com je članak naslovio sa: "Zaboravite na penthaus apartmane. Ove kapsule na solarni pogon su hotelske sobe sa 5 zvezdica koje krstare morem".

Inače, zovu se Pearlsuite.

"Bungalovi iznad vode nisu ništa novo, ali motorizovani hotelski apartman sposoban za krstarenje otvorenim morem svakako jeste. Zamisao Pjerpaola Lazarinija, osnivača Lazzarini Design Studio, jeste inovativni Pearlsuite, plutajući objekat bez emisija, namenjen da transformiše primorsko ugostiteljstvo. Dizajniran je posebno za drugu italijansku kompaniju Jet Capsule, koja je specijalizovana za futuristička, održiva plovila", dodaje se u tekstu.

Pearlsuite je idealan i za postojeća i za buduća odmarališta, lako se gradi i omogućava hotelijerima da povećaju broj apartmana po, kako dizajnerski studio kaže, veoma niskoj ceni.

Plovilo je prečnika sedam metara, na solarni pogon, a ima oko 22 kvadratna metra stambenog prostora - dovoljno za ležaljke, pravi krevet i kuhinju.

Italijanski dizajnerski studio koji stoji iza njega računa da bi Pearlsuite mogao koštati između 46.000 i 276.000 evra, u zavisnosti od opreme i dodataka.

Video: Promotivna cena karte za Soko i u maju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>